facebook
Dezvoltare personala

A lasat Elvetia pentru Romania si acum vinde dulceata pentru a ajuta persoanele cu probleme

Karsten Koller, un elvețian cu orgini românești, ajută oamenii din Timiș care au probleme. Karsten s-a născut în Elveția, dar tatăl lui e din Brașov, iar mama, din Birda.

Bărbatul, care acum are 32 de ani, s-a stabilit în comuna Voiteg și a pus, cu tatăl lui, bazele unei asociații pentru ajutorarea semenilor.

În urmă cu câțiva ani, când tatăl lui a decis să se întoarcă în țara natală, Karsten l-a urmat și s-a stabilit aici. Iar decizia aceasta avea să schimbe mai multe vieți, nu doar pe a sa. Karsten și-a lăsat parte din rude în Elveția, parte din rude în Germania și a luat viața de la capăt în comuna Voiteg, din județul Timiș.

Acolo, tatăl lui a înființat o asociație pentru ajutorarea semenilor, iar tânărul i s-a alăturat. Oamenii cu probleme în familie sau persoanele, care au diferite dependențe – de exemplu, de droguri – găsesc alinare în cadrul asociației celor doi, scrie libertatea.ro

Organizația se autofinanțează prin vânzarea dulceții preparate în gospodăria familiei – dulceață artizanală, așadar, nu industrială -, în special din căpșune și zmeură. Toți banii obținuți din comercializarea borcanelor cu dulceață sunt folosiți pentru a rezolva problemele oamenilor aflați în impas.

În același scop, Karsten și tatăl lui s-au apucat să facă și sucuri natural din mere sau din struguri, pe care le vând apoi amatorilor de marfă curată, bio, fără conservanți și alți aditivi dăunători sănătății.

Vestea dulcețurilor de Voiteg s-a dus până la Reșița, multe persoane din Banatul de munte oprind la poarta elvețianului pentru a cumpăra câteva borcane cu bunătăți.

Karsten nu e singurul străin care a ales să se stabilească la noi. Un american care a lăsat Chicago pentru Banat spune că România e țara tuturor posibilităților, nu SUA!

Share Page

Close