facebook
Politica

Abia acum s-a aflat: Mazare a fugit din tara impreuna cu un mare PSD-ist, condamnat la inchisoare cu executare pentru coruptie!

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a șocat pe toată lumea când a dat publicității o scrisoare în care arată că a fugit în Madagascar și va cere azil politic.

Surse judiciare au precizat pentru STIRIPESURSE.RO că Radu Mazăre nu a plecat însă singur. Alături de Mazăre se pare că a fugit și fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor și fost consilier al lui Mazăre, Valentin Preda.

Acesta este prins în mai multe dosare la DNA, inclusiv unul în care este coleg cu Radu Mazăre. Preda are condamnare pe fond de șase ani cu executare, iar în ianuarie 2018 ar fi urmat să se pronunțe sentința definitivă.

Iată minuta dictată de judecători, la condamnarea pe fond a lui Valentin Preda:

„Condamnă pe inculpatul Preda Răducu-Valentin la pedeapsa de 4 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului. Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 ani închisoare, pentru săvârţirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată. Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de favorizarea infractorului. Contopeşte pedepsele închisorii, astfel că inculpatul va executa pedeapsa închisorii cea mai grea, şi anume pedeapsa de 5 ani închisoare, la care adaugă sporul de 1 an închisoare, urmând ca, în final, inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 6 ani închisoare“, potrivit minutei judecătoreşti.

Sursa: stiripesurse.ro

Share Page

Close