facebook
International

Acum se explica vizita lui Dragnea in Israel: Impotriva UE, Romania participa la inaugurarea ambasadei SUA de la Ierusalim!

România, Austria, Ungaria și Cehia au acceptat invitația Ministerului israelian de Exterene de a participa la ceremonia de deschidere a Ambasadei SUA din Ierusalim, care va avea loc duminică, relatează site-ul cotidianului Haaretz.

Haaretz precizează că România și Austria sunt percepute ca fiind „prietenoase” față de politica Guvernului Benjamin Netanyahu.

Bulgaria, care a dat anterior un răspuns pozitiv la aceeași invitație, este acum nesigură.

În total, 30 de state din cele 86 care au misiuni diplomatice în Israel au acceptat invitația de a participa la inaugurarea Ambasadei SUA din Ierusalim.

Germania, Polonia, Rusia au refuzat să participe la eveniment.

Anterior, România, Cehia şi Ungaria au blocat planurile de adoptare a unei declaraţii comune a Uniunii Europene prin care se condamna mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. Autoritatea Palestiniană a condamnat, sâmbătă, poziția adoptată de cele trei state.

Recepția va avea loc duminică seară la Ierusalim, cu o zi înaintea ceremoniei oficiale de mutare a ambasadei, la care participă fiica lui Donald Trump, Ivanka, ginerele acestuia, Jarde Kushner, și alți oficiali SUA.

Share Page

Close