facebook
Stiri locale

Aici e bogatia tarii: Exproprieri cu acte false in Delta Dunarii, dupa modelul Insulei Belina a lui Dragnea!

Dosarul Belina, pentru care liderul PSD Liviu Dragnea si mai multi apropiati ai lui, inclusiv ministri, sunt cercetati de DNA pare sa aiba o replica in Delta Dunarii, unde la sefia CJ Tulcea se afla tot oamenii PSD.
Publicatia Cetățeanul.net a descoperit dovezi care probează falsuri și ilegalitățile comise în mai multe Hotărâri ale Guvernului României dar și acte normative prin care societăți comerciale din Delta Dunării au fost jefuite de „statul – tâlhar”, fără exproprieri și fără nicio despăgubire.
Furtul de terenuri din Delta Dunării, trecute abuziv în acte oficiale din proprietatea privată în domeniul public al statului, o adevărată naționalizare de tip bolșevic, a fost realizat cu sprijinul  Guvernului Grindeanu. Guvernul pesedist a aprobat hotărârea de guvern 181/30.03.2017 (inițiată de Sevil Shhaideh, la propunerea lui Horia Teodorescu, președintele CJ Tulcea), hotărâre prin care drumuri și terenurile aferente acestora (aflate în proprietate privată) au fost declarate în fals ca făcând parte din domeniul public al județului.

Hotărârea prin care s-au promovat falsurile

Guvernul Grindeanu a consemnat, în fals, că digurile aflate în proprietatea Agrodelta Sireasa fac parte, de fapt, din domeniul public. Hotărârea a fost dată la inițiativa Consiliului Județean Tulcea, condus de „baronul Teo” – cum i se mai spune lui Horia Teodorescu, președintele CJ Tulcea.

În încercarea de a obține fonduri europene de peste 1,1 miliarde de euro, reprezentanții CJ Tulcea i-au furnizat informații false lui Sevil Shhaideh, pe atunci ministrul dezvoltării regionale, care a întocmit și semnat nota de fundamentare a HG 181/2017, prin care digurile (rămase în proprietatea Agrodelta Sireasa) au fost „consemnate” ca domeniu public al județului.

Scopul – modernizarea drumului comunal, rebotezat județean, drum care se află chiar pe digurile firmei. „În vederea accesării surselor de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, (…) apel dedicat zonei de Investiții teritoriale integrate Delta Dunării, pentru obiectivul de investiții «Modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Tulcea – Chilia Veche», a fost necesară îndeplinirea unuia din criteriile de selecție prevăzute în ghid (…) Consiliul Județean Tulcea face precizarea că bunurile imobile (…) nu sunt grevate de sarcini și nu fac obiectul vreunui litigiu” (vezi facsimil).

CJ Tulcea s-a înscris, la Cartea Funciară, proprietarul terenurilor unei firme private din Delta Dunării

În realitate, digurile au rămas tot timpul în proprietatea Agrodelta după ce firma a fost deposedată, tot ilegal și tot prin hotărâri abuzive (detalii mai jos) de peste 10.000 de hectare (!!!), suprafața de teren pe care a primit-o în proprietate în baza Legii 15/1990.
În ciuda faptului că știau că digurile nu le aparțin, slujbașii baronilor PSD de Tulcea s-au dus la Cartea Funciară cu hotărârea de guvern semnată de Sorin Grindeanu și au înscris statul (prin județul Tulcea) ca proprietar!

După cum puteți vedea în documentul de mai jos înscrierea proprietății CJ Tulcea s-a făcut în temeiul actului normativ 181 emis de Guvernul Românie! Or HG 181 nu este act normativ, ci act administrativ, care se adoptă tocmai în vederea executării legii!Prezentăm mai jos dovada halucinantă că OCPI Tulcea a ajuns să considere actele administrative (emise de Guvern sau de Consiliul Județean) drept DOVEZI ALE PROPRIETĂȚII!

Dovada falsului! CJ Tulcea recunoștea, în 2008, că nu e proprietarul digurilor

În realitate, autoritățile din Tulcea, dar și cele centrale, au știut dintotdeauna că digurile sunt proprietatea firmei private. Astfel, pe 15 aprilie 2008, președintele Consiliului județean Tulcea scria judecătorilor de la Tribunal: „Referitor la dreptul de proprietate asupra digurilor și canalelor (…) vă rugăm să rețineți că județul Tulcea nu a deținut niciodată un titlu valabil asupra acestor bunuri
Citeste continuarea pe Cetateanul.net

Share Page

Close