Stirea Zilei

Ambasadorul Statelor Unite a anuntat OFICIAL cand scapam de vizele pentru SUA!

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, că încă nu s-au îndeplinit toate condiţiile pentru ca românii să poată călători fără viză în SUA dar că România merge "în direcţia cea bună". Aflat miercuri într-o vizită de informare la Alba Iulia, ambasadorul american a fost abordat, la ieşirea din Catedrala Romano-Catolică, de un student la Drept care l-a întrebat când anume şi ce condiţii trebuie îndeplinite pentru a fi eliminate vizele pentru români. 'Cele mai multe dintre acestea au fost îndeplinite, ca urmare a lucrărilor Guvernului, dar una este faptul că numărul de aplicanţi cărora li se refuză viza trebuie să scadă sub un anumit nivel. Merge în direcţia cea bună, (...) România se îndreaptă în direcţia cea bună. Cealaltă posibilitate este ca SUA să schimbe legislaţia şi există o discuţie activă, susţinută de Administraţia Obama, de a schimba legea şi de a schimba condiţiile, ceea ce ar avea un efect imediat şi pentru români. Imigraţia este un subiect foarte sensibil în SUA chiar acum, la ora actuală, şi, astfel, acest fapt a împiedicat Congresul de la a face modificări în legile noastre, dar este o direcţie care este susţinută de către Preşedinte', i-a spus studentului la Drept ambasadorul Hans Klemm.


Citeste si: Seful diplomatiei din Germania: Rusia si SUA pot ajunge oricand la un RAZBOI DIRECT in Siria! Cine controleaza lumea? Doar 158 de familii din SUA au SPONSORIZAT majoritatea banilor pentru campaniile electoirale! Dezvaluri SOCANTE ale SUA: Romania participa ACTIV la razboiul din Siria! Ponta si Iohannis tin SECRET!
Ulterior, diplomatul a fost întrebat pe acest subiect şi de către jurnalişti. 'Este un subiect complicat, dar ceea ce aş vrea să spun este faptul că Administraţia Obama a lucrat cu Congresul SUA pentru a schimba legea. Dacă se va schimba, va permite românilor şi altor cetăţeni din ţări din Europa de Est să beneficieze de Visa Waiver Program. Aceasta implică o schimbare de legislaţie. Imigraţia este un subiect foarte sensibil în Statele Unite, aşa cum este şi în alte ţări. Preşedintele, administraţiile sale, Secretarul de stat, eu, sperăm ca Congresul SUA să schimbe în timp legea pentru ca România să fie eligibilă pentru programul vizelor', a conchis ambasadorul SUA la Bucureşti, citat de stiripesurse.ro. Hans Klemm a făcut miercuri o vizită de informare la Alba Iulia, oficialul american având, la sediul Primăriei, o întâlnire cu edilul oraşului, Mircea Hava. Alături de soţia sa, ambasadorul SUA a asistat la ceremonialul de schimbare a Gărzii Cetăţii Alba Carolina, care i-a dat onorul şi a tras trei salve de tun. Timp de peste o oră, diplomatul american a vizitat principalele obiective din Alba Iulia - Sala Unirii, Catedrala Romano-Catolică 'Sfântul Mihail', Catedrala Reîntregirii, Muzeul Principia.  

11 noi 20:13