facebook
Economie

ArcelorMittal vinde combinatul siderurgic Galati!

Combinatul Siderurgic ArcelorMittal Galati

Compania ArcelorMittal ar putea vinde combinatul siderurgic din Galaţi, pentru a compensa preluarea Ilva, cea mai mare oţelărie din Europa, a anunţat presa internaţională în luna martie a acestui an. Acum, compania confirmă oficial că vânzarea combinatului din Galaţi se află în pachetul propus şi că este condiţionată de decizia finală a Comisiei Europene în cazul achiziţiei combinatului Ilva din Italia. 

„ArcelorMittal anunță că – în cadrul analizei curente a Comisiei Europene privind achiziția unității Ilva (Italia) – a înaintat o propunere de pachet de separare care să răspundă preocupărilor pe care Comisia le-a ridicat în timpul verificărilor. Pachetul de separare propus include următoarele active:

ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia
ArcelorMittal Galați, România
ArcelorMittal Skopje, Macedonia
ArcelorMittal Ostrava, Republica Cehă
ArcelorMittal Dudelange, Luxemburg
Liniile de zincare nr. 4 și 5 de la Flemalle; decaparea, linile de laminare la rece și ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea din Liège, Belgia”, se arată în comunicatul ArcelorMittal.

De asemenea, compania mai spune că propunerea de a vinde aceste active rămâne ca subiect al analizei finale și aprobării Comisiei Europene dar și al concluziilor informărilor și proceselor de consultare cu Comitetele de Întreprindere locale și cel la nivel european.

Orice vânzare va fi condiționată de finalizarea achiziției Ilva de către ArcelorMittal. Se așteaptă ca, în acest caz, o decizie finală a Comisiei Europene să fie luată până pe 23 mai 2018″, se mai arată în comunicat.

Vă reamintim că luna trecută, presa internaţională relata că ArcelorMittal intenţionează să vândă mai multe unităţi din Europa pentru a nu încălca regulile concurenţei şi cele privind monopolul.

Aceasta în condiţiile în care, pe 15 martie, ArcelorMittal a depus o ofertă de cumpărare a celei mai mari oţelării din Europa, Ilva din Italia, într-o tranzacţie în valoare de 1,8 miliarde de euro. Autorităţile europene trebuie să stabilească dacă tranzacţia nu încalcă prevederile comunitare până pe 23 mai, iar ArcelorMittal s-a arătat dispusă să vândă mai multe unităţi de producţie, potrivit Mediafax.

 

Share Page

Close