facebook
ACTUALITATE

Asul din maneca lui Iohannis! De ce sta presedintele linistit pe modificarile PSD la legile justitiei?!

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, şi-a exprimat convingerea, duminică seara, că preşedintele Klaus Iohannis va trimite legile justiţiei la Comisia de la Veneţia înainte de a le respinge sau de a le promulga.

„Eu zic că până la urmă vor trebui să suporte rigorile recomandărilor Comisiei de la Veneţia, pentru că legile acestea nu vor rămâne la acest stadiu. Sunt convins că preşedintele le trimite la Comisia de la Veneţia, înainte de a le respinge sau a le promulga. 20 de zile are preşedintele la dispoziţie, dar Comisia de la Veneţia poate lucra şi foarte repede, când are situaţii de urgenţă’, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV, potrivit Agerpres.

Fostul preşedinte susţine că, în loc să se permită ca legile justiţiei să urmeze parcursul firesc, s-a înfiinţat o comisie specială care este condusă de Florin Iordache, fapt ce ar fi creat neîncredere.

„Din acel moment, neîncrederea a fost generalizată, inclusiv la mine, care i-am spus reprezentantului nostru: ‘Nu participi, nu participăm la aşa ceva, lasă-i pe liberali, lasă USR să-şi pună amendamentele, văd câte trec, dar nu vreau să fie un amendament pus de PMP, o contribuţie a PMP la această lege’ (…) Ei s-au repezit să modifice trei legi: Legea 303 – Statutul magistraţilor, Legea 304/2004 de organizare şi funcţionare a justiţiei şi 317 care-i legea de funcţionare a CSM-ului. Prostie mai mare ca asta eu nu am văzut, pentru că nu astea erau urgenţele. Dar i-a înnebunit gândul să pună mâna pe Inspecţia Judiciară şi să-l lase pe ministru să facă ce vrea el. Cheia a fost Inspecţia Judiciară şi controlul asupra procurorilor, prin autoritatea ministrului Justiţiei (…) S-au repezit acolo unde s-ar putea crea instrumentele de punere sub control a Procuraturii, la care-i ajută Constituţia”, a susţinut Traian Băsescu.

El a mai arătat că sunt câteva zeci de decizii ale Curţii Constituţionale care constată neconstituţionalitatea unor articole din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, însă nu s-a început cu acestea.

Share Page

Close