Scopul atacatorilor, potrivit analiştilor israelieni, era de a provoca o diversiune în afara stadionului şi, apoi, confuzie şi haos în incintă, moment în care ar fi urmat atacul decisiv la preşedintele Franţei

„Noaptea de 14 noiembrie va rămâne în memorie pentru eşecul Direcţiei Generale de Securitate Internă (DGSI) şi al Direcţiei Generale de Securitate Externă (DGSE) ale Franţei sau al refuzului acestora de a lua chiar şi cea mai mică urmă a masivelor preparative pentru uriaşul asalt terorist asupra capitalei“, concluzionează specialiştii în „inteligence“ ai debka.com.

Acest lucru a fost posibil, se notează în încheiere, pentru că autorităţile franceze au scăpat de sub control enclavele musulmane din jurul oraşelor, locuri unde poliţia intră doar cu vehicule blindate şi cu arme cu glonţ pe ţeavă. În aceste zone care reproduc stilul de viaţă islamic fără niciun fel de legătură cu statul european din care fac parte, Franţa este inexistentă. „Înstrăinarea comunităţii musulmane din Paris şi experienţa tinerilor radicalizaţi în alte operaţiuni teroriste islamice pe parcursul ultimilor doi ani a ridicat un zid înalt în calea penetrării serviciilor speciale franceze şi ale poliţiei, toate încercările de a forma reţele de informatori sau de a infiltra agenţi sau colaboratori fiind eşuate. De aceea, agenţiile franceze lucrează lipsite aproape complet de informaţii provenite de la vorbitorii de limbă arabă“, se arată în încheierea stufoasei analize a israelienilor.