Acasă Stirea zilei BAE Systems ar putea renunta la fuziunea cu EADS

BAE Systems ar putea renunta la fuziunea cu EADS

31

Publicatia Financial Times anunta in editia sa de luni ca societatea britanica BAE Systems se gandeste la varianta renuntarii la fuziunea cu grupul aeronautic european EADS dacă aceasta va afecta relaţia specială pe care o are cu Pentagonul.

O sursa apropiata tranzactiei a declarat pentru cotidianul american ca “BAE nu va semna acordul dacă aşa-numitul Acord Special de Securitate (SSA) va trebui modificat pentru a fi pe placul EADS”.

Acordul cu Pentagonul permite companiei britanice să se implice în numeroase proiecte ale armatei americane, devenind astfel un important furnizor de tehnică militară pentru SUA, unde dispune şi de circa 40.000 de angajaţi în mai multe capacităţi productive. Şi EADS are un astfel de acord cu Pentagonul, dar acesta este mult mai limitat.

Militarii americani preferă o relaţie cu BAE în locul uneia cu o companie comună BAE-EADS. Spre deosebire de EADS, BAE a avut succes în legăturile cu SUA, iar o societate comună EADS-BAE va fi privită mai degrabă ca fiind dominată de EADS decât de BAE”, a explicat pentru Financial Times un avocat specializat în astfel de tranzacţii. El crede că acordul s-ar putea finaliza numai daca în noua entitate ce va rezulta din fuziunea celor două companii BAE va deţine un control mai semnificativ.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSe pregateste „King’s Speech 2”
Articolul următorCu ce preturi se mai vand casele din Capitala? Un apartament in Aviatiei costa intre 183.000 si 483.000 euro