facebook
International

Biserica Ortodoxa Romana doneaza sute de mii de euro pentru grecii afectati de incendii

Patriarhia Română anunță că va dona suma de 300.000 de euro pentru victimele incendiiilor din luna iulie din Grecia, demersul fiind un răspuns la apelul formulat de Biserica Ortodoxă elenă. Banii au fost strânși de la eparhiile Bisericii Ortodoxe Române, scrie Mediafax.

„Ajutorul financiar al Patriarhiei Române pentru victimele incendiilor din Grecia – Patriarhia Română anunță că în urma apelului pentru ajutorarea Bisericii Ortodoxe a Greciei, după tragicul incendiu din apropierea Atenei, din 23-24 iulie 2018, a adunat din partea eparhiilor Bisericii Ortodoxe Române suma de 300.000 Euro. Această sumă va fi dăruită pentru acoperirea nevoilor urgente ale celor afectați de incendiu și reprezintă un semn de frățească solidaritate cu Biserica Ortodoxă a Greciei și cu poporul elen”, au precizat reprezentanții Patriarhiei Române, printr-un comunicat de presă.

99 de persoane au decedat, iar alți aproape 172 de oameni au fost răniți, inclusiv 23 de copii, în urma incendiilor de vegetaţie de la periferia oraşului Atena, din luna iulie.

Share Page

Close