facebook
Comentariul zilei

Ca să-şi apere penalii, Mircea Badea a jignit fără scrupule o jurnalistă de la Realitatea TV!

Prezentatorii televiziunii Antena 3, Mihai Gâdea şi Mircea Badea au trecut din nou limitele jurnalismului şi a bunului simţ făcând-o pe o jurnalistă de la Realitatea Tv „javră”. Este vorba despre jurnalista Ionela Arcanu care a încercat de mai multe ori să-i atragă atenţia ministrului Justiţiei că monologul său pe tema raportului activităţii DNA este mult prea tehnic şi nu aduce clarificări opiniei publice. Din acest motiv Ionela Arcanu a fost jignita de catre jurnalistii Antena 3, in special de Mircea Badea.

”Descreieratii mitomanei au avut un comportament odios, specific javrelor! Nu am vazut asa ceva in viata mea. Javrele securiste au bruiat cu agresivitate prezentarea unui raport oficial. La ce s-a ajuns in tara asta!!!!!”, scria Mircea Badea, pe Facebook.
Culmea este că face apel la cuvântul securist tocmai Mircea Badea, al cărui patron este cunoscut opiniei publice că ar fi sifonat banii securităţii din firma Crescent în afacerile proprii. Vezi un articol scris de Razvan Savaliuc. Mai mult decât atât însuşi Mircea Badea a fost acuzat în mai multe rânduri că este fiul unor foşti informatori ai Securităţii.

Cei de la Realitatea TV vor face plangere la CNA impotriva jurnalistilor Antena 3 pentru jignirile aduse Ionelei Arcanu.

”Ministrul Justitiei a prezentat, timp de 80 de minute, un raport intr-un limbaj extrem de tehnic, dar neclar, legat de greselile profesionale ale Laurei Codruta Kovesi. Incercarile repetate ale unor jurnalisti de a-l face pe seful Justitiei sa explice raportul pe intelesul oamenilor aflati in fata televizoarelor s-au lovit de un refuz total.

Iar jurnalistii care au facut acest demers onest, printre care si reporterul Realitatea TV, Ionela Arcanu, au fost jigniti cu maxima violenta in spatiul public – la televizor si pe Facebook. Culmea, de colegi de breasla.

Reporterul Realitatea TV, Ionela Arcanu, a incercat sa-si faca meseria in mod onest si in interesul informarii publice clare si complete. Dupa ce zeci de minute ministrul Justitiei a tinut un discurs incalcit, ca o lectie de Drept in fata studentilor, reporterul a insistat ca inaltul demnitar sa ofere explicatii publice limpezi.

Din pacate, demersul a starnit o reactie extrem de agresiva din partea altor jurnalisti, care au considerat ca punerea de intrebari unui demnitar care tine o prezentare iesita din logica discursului public este o incercare de a perturba prezentarea unui raport si i-au lipit eticheta de agitator jurnalistului Realitatea TV. Ulterior, jignirile au depasit limita decentei pe care o impune orice tip de discurs in spatiul public.

Ca urmare a acestor excese de limbaj, Realitatea TV depune o sesizare la Consiliul National al Audiovizualului cu speranta ca Forul de reglementare va lua masuri. Chiar daca CNA, in majoritatea cazurilor, a sanctionat doar postul nostru cand a fost vorba de derapaje de limbaj”, arata Realitatea.

Share Page

Close