facebook
Politica

Calin Popescu Tariceanu a mintit in direct la televizor: Se jura ca nu cunoaste un condamnat pentru coruptie, dar sta la masa cu el!

Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, condamnarea la 9 ani si 10 luni de inchisoare a lui Mihail Vlasov, fost presedinte al Camerei de Comert, in cel de-al treilea dosar de coruptie. Numele lui Tariceanu a aparut intr-unul dintre dosarele lui Vlasov.

Vlasov a fost trimis in judecata, in noiembrie 2016, de catre Directia Nationala Anticoruptie, pentru mai multe infractiuni, printre care delapidare in forma continuata si fals in inscrisuri.

In noiembrie 2016, Mihai Vlasov a fost trimis in judecata de DNA pentru folosire a influentei sau autoritatii in scopul obtinerii unor foloase, delapidare in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In acelasi dosar a fost inculpata si fiica lui Vlasov, Ingrid, pentru complicitate la delapidare in forma continuata, dar si Suciu Mariana Rodica, la data faptelor director general la ROMEXPO S.A. pentru delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit DNA, ”in perioada 2008-2014, inculpatul Vlasov Mihail, in calitate de presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei – C.C.I.R., abuzand de functia detinuta si de influenta dobandita in aceasta calitate, a intreprins demersuri pentru obtinerea unor foloase materiale personale si pentru persoane din anturajul sau, in detrimentul institutiei pe care o reprezenta. Astfel, a adus grave prejudicii atat Camerei de Comert si Industrie a Romaniei cat si S.C. Romexpo S.A. la care C.C.I.R. este actionar majoritar”.

Potrivit procurorilor, prejudiciul total cauzat bugetului C.C.I.R. este estimat la 54.342.145, 20 lei, iar prejudiciul total cauzat bugetului S.C. Romexpo S.A. la 6.086.741,44 lei.

In 2015, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat ca afirmatiile potrivit carora numele sau ar aparea in dosarul ce il vizeaza Mihail Vlasov, fost presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), sunt parte „dintr-o frumoasa campanie de discreditare”.

„Saptamana trecuta am auzit ca numele meu ar fi fost vehiculat in alt dosar. M-am uitat si eu in transcrierile respective, nu am vazut numele meu. Nu numai atat, dar nu am auzit in viata mea de domnul respectiv.

Toate aceste speculatii tind sa cred ca sunt parte dintr-o frumoasa campanie de discreditare, dar, in fine, traim intr-o lume democratica si se pare ca unii isi fac o misiune din a lucra cu aceleasi metode din anii ’50 si ’60”, a declarat spus Tariceanu.

Insa o fotografie Agerpres il contrazice pe seful Senatului: Tariceanu apare chiar langa Mihail Vlasov.

Sursa: Aktual24.ro

Share Page

Close