facebook
ACTUALITATE

CEDO, avertisment pentru romani: Orice copil atins cu nuiaua poate fi luat din familie si dus intr-un centru de plasament!

Copiii care sunt bătuți frecvent de părinții lor sunt supuși unor tratamente degradante și inumane și pot fi luați de la părinții lor, fiind justificată o astfel de măsură, au spus, de curând, judecătorii Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Într-un caz în care patru cupluri şi-au pierdut parte din autoritatea părintească pentru că, adesea, îşi băteau cu nuiaua copiii, CEDO a considerat că plasamentul este necesar, mai ales dacă părinţii nu înţeleg de ce nu e normal să-şi bată copiii.

Bătaia nu e ruptă din rai pentru judecătorii de la CEDO, o arată o decizie pronunţată chiar săptămâna trecută în legătură cu patru familii din Germania, ai căror copii au fost luaţi de către autorităţile germane pentru că erau bătuţi de părinţii lor în mod frecvent.

Vorbim de o amputare a autorităţii părinteşti, respectivii copii fiind duşi în plasament, cu privire la care Curtea nu a văzut o problemă.

„Curtea e de acord cu instanţele germane în privinţa faptului că riscul pedepsirii copiilor cu nuiaua în mod sistematic şi frecvent justifică retragerea parţială a autorităţii părinteşti şi darea copiilor în plasament. Deciziile instanţelor s-au bazat pe evitarea riscului aplicării unor tratamente inumane şi degradante, interzise în mod absolut de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului”, scrie în comunicatul CEDO cu privire la această decizie (citatul este o traducere, nefiind disponibil în format oficial în limba română, ci doar în engleză/franceză).

continuarea, pe avocatnet.ro.

Share Page

Close