Intra in contact cu noi

ACTUALITATE

Cel mai bun prieten al lui Ponta reprezinta PE FATA interesele Rusiei in Romania!

Publicat cu

pe

Deputatul Sebastian Ghita este conectat prin fire discrete, dar solide la sfera de influenţă a Kremlinului. După intrarea în Partidul România Unită (PRU), înființat de Bogdan Diaconu, Ghiță s-a lipit și de extremiștii controlați de regimul lui Putin. Nu pe gratis însă, anunta romanialibera.ro.

În 2013, când Sebastian Ghiță era cel mai influent om din România ca reprezentant direct al premierului Victor Ponta, declarațiile publice ale politicianului erau explicit antirusești.

„Sunt exemple clare de acţiuni destabilizatoare ruseşti în Bulgaria. Credeţi că le e jenă să ocolească România? Bulgaria, Ucraina, Moldova, Serbia, Ungaria au avut în ultimii 10 ani relaţii mult mai ample cu Rusia. România s-a angajat ferm pe drumul parteneriatului strategic cu SUA, de aici şi zecile de investiții americane în fabrici noi, tehnologii ultramoderne în domeniul explorării şi extracţiei de gaze. Americanii nu veneau fără siguranţă şi stabilitate. Independenţa energetică ce poate fi obţinută de România, precum şi competitivitatea economică obţinută prin scăderea preţurilor la energie nu fac casă bună cu interesele Gazprom. Chiar şi OMV este deranjat de apariţia unui nou competitor (companiile americane – n.r.). MOL vrea licenţe de explorare. Lukoil la fel. Să nu fim naivi. Sunt interese mari“, declara Sebastian Ghiță într-un interviu pentru ziare.com.

Acuze la adresa concurenţei americane

Doi ani mai târziu, în 2015, când DNA îl cerceta pe Ghiță în câteva dosare, proamericanismul mogulului din spatele România TV se transformase în antiamericanism.

Reclama

„O porcărie imensă, asta este afacerea Microsoft cu România! (…) Ne-au vândut o hârtie pe 400 de milioane de euro. (…) Oracle a vrut de curând să facă același lucru. Ne-a vândut softuri de sute de milioane de euro. (…) Veniseră (…) să ne fure și Oracle o tură! Am reușit să evităm asta! (…) Știți că Ministerul de Finanțe nu are nici acum un soft integrat? Au zis că-l fac multinaționalele, că noi nu știm. Uite că softul de la APIA, cu plăți de un miliard de euro pentru România, l-a făcut o firmă românească, Siveco. La Casa de Sănătate l-a făcut Teamnet.” UTI a făcut SEAP-ul. Nu suntem chiar ultimii oameni! (…) V-am zis că am vorbit cu sute de oameni de afaceri români. Geme podul de la Casa de Sănătate de aparatură HP veche, nefolosită. Tone! Pică podul! HP a livrat de sute de milioane de dolari și aruncăm și luam iar și aruncăm și nu folosim, și tot așa. Asta în sport se numește să fluieri cu dublă măsură! Este groaznic să cred că doar oamenii din România sunt corupți“, afirma acelaşi Sebastian Ghiță pentru tolo.ro.

Fratele mogulului de la Ploieşti, afaceri cu softuri-spion

Dar Sebastian Ghiță nu a stat cu mâinile în sân în tot acest timp. În ultimele luni, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a anunțat că a trimis mai multe plângeri la DNA. Conform acestor plângeri, companii controlate de Ghiță ar fi încheiat contracte cu instituții publice care s-ar fi soldat cu pagube importante pentru stat. Pe de altă parte, o companie controlată de fratele politicianului, Alexandru Ghiță, 2K Telecom, a făcut afaceri cu o companie italiană specializată în producerea și vânzarea de softuri-spion în special pentru instituții publice din numeroase state. Conform Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație (CRJI), „în octombrie 2012, Andreea Oana Arvanitopol și Alexandru Ghiță, reprezentanți ai firmei 2K Telecom, l-au contactat pe Massimiliano Luppi, reprezentant al firmei italiene HackingTeam. Românii doreau să stabilească o întâlnire pentru a vedea cum funcționează softul de spionaj vândut de firma italiană. Întâlnirea trebuia să aibă loc în Italia la Milano“.

Aceeași sursă a mai arătat că „din discuțiile purtate, se pare că firma lui Alex Ghiță a devenit parteneră cu HackingTeam și căuta clienți disponibili să plătească pentru softurile spion dezvoltate de firma italiană. Unii dintre clienții găsiți de 2K Telecom sunt chiar din Guatemala, însă au găsit posibili clienți și în Mexic, după cum reiese din discuțiile purtate de reprezentanții celor două firme“.

Reclama

După 2010, statul sud-american Guatemala a fost intens curtat de către Rusia lui Putin. Ba chiar, în premieră, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a făcut o vizită oficială în Guatemala în 2015. Anterior, Rusia a acceptat o altă premieră: un guatemalez a fost inclus în programul spațial rus după ce NASA, care l-a antrenat câțiva ani, i-a cerut să-și dobândească cetățenia americană pentru a putea fi trimis în spațiu.

Conform CRJI, „reprezentanții firmei Hacking Team au fost și la București în 2014 pentru a face o demonstrație a softului lor. Vizita italienilor a fost organizată cu sprijinul Serviciului Român de Informații, prin intermediul Institutului pentru Tehnologii Avansate, componentă a SRI“.

În 2013, când Sebastian Ghiță era cel mai influent om din România, declarațiile sale erau explicit antirusești: „Sunt exemple clare de acţiuni destabilizatoare ruseşti în Bulgaria. Credeţi că le e jenă să ocolească România?“. Doi ani mai târziu, când DNA îl cerceta în câteva dosare, pro-americanismul mogulului RTV se transformase în antiamericanism.

CORPORAȚIA LUKOIL, cea mai mare investiție rusească din România, este un alt contributor important al platformei Ghiță. La fel ca în cazul tranzacțiilor cu SRI, beneficiarul real al afacerilor cu Lukoil este tot Asesoft Internațional, firma-mamă a grupării.“

Reclama

Cultura

Sebastian Stan va juca rolul lui Donald Trump in filmul ”The Apprentice”

Publicat cu

pe

Sebastian Stan va juca rolul lui Donald Trump in filmul ”The Apprentice”. Filmul va spune povestea tanarului Trump, incepand cu perioada in care isi construia afacerea imobiliara din New York. Asta se intampla intre anii 1970 si 1980. Starului Marvel i se va alatura si actrita cu origini bulgare, Maria Bakalova, care va fi tanara Ivana Trump, fosta sotie a miliardarului american.

Nascut la Constanta, Sebastian Stan este deja un nume peste Ocean. Celebritatea a dobandit-o odata cu interpretarea rolului The Winter Soldier in Universul Marvel, dar si dupa ce l-a intruchipat pe tobosarul Tommy Lee, in filmul Pam si Tommy.

Potrivit Hollywood Reporter, filmul se concentreaza asupra lui Trump in perioada in care isi construia afacerea imobiliara in New York, intre anii 1970 si 1980.

”The Apprentice” este descris ca fiind o poveste care documenteaza inceputul unei dinastii americane si abordeaza teme precum puterea, coruptia si inselaciunea.

Reclama

Producatorii filmului ”The Apprentice” sunt Daniel Bekerman de la Scythia Films, Jacob Jarek de la Profile Pictures si Ruth Treacy de la Taylored Films. Sherman, Grant Johnson si Amy Baer, in asociere cu Kinematics a lui Mark Rappaport, sunt producatori executivi.
Printre alte roluri ale sale se numara filmul din acest an ”Dumb Money”, serialul Disney+ ”The Falcon and the Winter Soldier” si filmul bazat pe fapte reale ”I, Tonya” din 2017.

Strong a avut recent un rol castigator de premiu Emmy in serialul ”Succession” de la HBO si a jucat in filmul ”Armageddon Time” in 2022.

Bakalova este cunoscuta pentru filme precum ”Borat Subsequent Moviefilm” – pentru care a primit o nominalizare la Oscar – ”Bodies Bodies Bodies Bodies” si ”The Bubble”.

Reclama
Continua sa citesti

International

Armata austriaca se incalta din Romania!

Publicat cu

pe

Cu Schengen sau fara Schengen armata austriaca a ajuns sa se incalte cu bocanci produsi de o firma din Romania. Un val de indignare in mass-media din Austria asupra noilor bocanci ai soldatilor scoate la iveala ca desi e un model de bocanci dezvoltat local acestia sunt produsi in Romania.

Ministrul austriac al Apararii Klaudia Tanner le-a prezentat soldatilor austrieci noii bocanci care vor „creste performanta si pregatirea operationala a armatei”. In total, Bundesheer (Armata Federala) va primi 35.000 de bocanci intre 2023 si 2025, un contract care se ridica la 4.8 milioane de euro.

Bocancii au un aspect nou, fiind de culoare bej pentru a se asorta cu uniforma si sunt potriviti atat pentru sezonul rece, cat si pentru cel cald.

Bocancii au fost dezvoltati de o firma austriaca, dar sunt fabricati in Romania datorita costurilor mai reduse, potrivit Servus TV. O pereche costa aproximativ 137 de euro. Purtatorul de cuvant al Fortelor Armate austriece, Michael Bauer, a declarat ca a existat o licitatie la nivelul UE, dar nicio o companie nu ar fi produs bocancii la acest pret.

Reclama

„Unii „experti in incaltaminte” de la noi critica faptul ca noii bocanci ai Armatei Federale sunt produsi in Romania. Puteti numi, va rog, o companie care ar fi produs bocancii in aceasta cantitate si la acest pret in Austria?”, a spus Michael Bauer. Bauer a publicat o poza cu bocancii folositi de Fortele Armate austriece in ultimii 50 de ani. Cel bej, din stanga, este cel produs in Romania.

Continua sa citesti

Tehnologie

Google sterge conturile inactive incepand de vineri

Publicat cu

pe

Google a anuntat inca din luna mai ca incepand cu 1 Decembrie 2023 va sterge toate conturile inactive. Asa ca daca aveti un cont Google pe care nu l-ati mai folosit de ceva vreme? Daca vreti ca acesta sa nu dispara, ar trebui sa va conectati inainte de sfarsitul acestei saptamani.

Conform politicii actualizate a Google privind conturile inactive, pe care gigantul tehnologic a anuntat-o in luna mai, conturile care nu au fost folosite in ultimii doi ani ar putea fi sterse. Conturile considerate inactive vor fi sterse intr-o procedura etapizata incepand de vineri. Daca aveti un cont care risca sa fie sters, ar trebui sa fi primit mai multe notificari de la Google trimise la adresa de e-mail afiliata contului respectiv si la adresa de recuperare a acestuia (daca exista una).

Dar daca inca va mai ganditi la aceasta noua politica – si doriti sa va asigurati ca este salvat continutul dvs. de pe Google Drive, Docs, Gmail si altele – iata ce trebuie sa stiti. In anuntul din luna mai, Google a atribuit actualizarea conturilor inactive unor probleme de securitate. Conturile care nu au fost folosite de mult timp sunt mai susceptibile de a fi compromise, a declarat compania, mentionand ca aceste „conturi uitate sau nesupravegheate” au de obicei parole vechi, adesea nu dispun de autentificare cu doi factori si primesc mai putine verificari de securitate. Prin urmare, aceste conturi ar putea fi piratate si folosite pentru spam sau alte continuturi rau intentionate, precum si pentru furtul de identitate. Cel mai simplu mod de a va mentine activ contul Google (si, astfel, de a impiedica stergerea acestuia) este sa va conectati la el cel putin o data la doi ani.

Continua sa citesti

hot news