facebook
Politica

Cel mai pregatit si profesionist om din guvernul Dancila si-a dat demisia!

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și-a depus demisia, au declarat pentru HotNews, surse politice covergente. Până la ora publicării acestei știri, ministrul nu a putut fi contactat, iar ministerul nu a avut încă o reacție oficială pe acest subiect. 
Decizia sa vine cu mai puțin de două luni de preluarea de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene. Victor Negrescu era responsabil cu proiectul de pregătire și exercitare a președinției rotative a Consiliului UE de către România.
 Demisia ministrului pentru Afaceri Europene a fost confirmată, la Digi24, de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. „Din câte înțeleg, s-a produs această demisie. Ieri în cadrul ședinței de Guvern am stat de vorbă cu domul Negrescu, au fost discuții principiale despre modul în care suntem pregătiți pentru președinția Consiliului UE”, a declarat Rovana Plumb.

Ea a spus că nu știe ca Negrescu să aibă nemulțumiri legate de pregătirile pentru președinția UE și nici dacă acesta se afla pe lista miniștrilor remaniabili. „Nu cunosc nici acest lucru, atributul remanierilor aparține premierului Viorica Dăncilă și CEx PSD”, a spus ea, la Digi24, precizând că gestul de a demisiona are legătură cu „ceva de natură personală”.

Eugen Teodorovici a a spus, sâmbătă, la Digi24, că demisia lui Negrescu este o surpriză neplăcută și un act pe care personal nu îl înțelege, în contextul în care acesta urma să coordoneze președinția Consiliului Uniunii Europene.
”Este un act pe care eu nu îl înțeleg (…) Să faci un astfel de gest când ai o șansă unică de a coordona o astfel de președinție poate este și o dovadă de imaturitate politică (…) Sincer nu îmi dau seama ce l-a nemulțumit, chiar dacă prin absurd l-ar fi nemulțumit, o astfel de decizie nu se justifică”, a spus Teodorovici.

Share Page

Close