Stirea Zilei

Cele mai comune dureri umane explicate pe intelesul tuturor! Vezi ce organe ar putea fi afectate, in functie de unde te doare!

Cat de des ti se intampla sa ai o durere la spate, sau piept, si sa o treci cu vederea in speranta ca se va duce de la sine? De cate ori nu auzi pe cineva ca se plange de aceeasi durere de mult timp? Fiecare durere este un smenal al organismului nostru ca ceva nu este in regula. Vezi mai jos cele mai comune dureri si legatura lor interna. Dureri de cap/migrene severe Pot semnala: Un anevrism, umflarea pereţilor vaselor sanguine Durerile de cap acute necesită un control medical imediat, spre deosebire de cele care cedează uşor cu analgezice. Ai două opţiuni: ori suni la 112, ori apelezi la cineva să te ducă de urgenţă la spital. Anevrismele pot provoca leziuni cerebrale în decurs de numai câteva minute şi pot fi letale. Cum poţi face distincţia între un anevrism şi o dmigrena? Migrenele sunt asociate cu sensibilitate la lumina şi zgomot, progresează treptat şi induc stări de greaţă şi vărsături. Primul pas este să te supui unui control tomografic, pentru a descoperi eventuale urme de hemoragii cerebrale. Dacă se constată astfel de leziuni, atunci va fi nevoie de o intervenţie chirurgicală imediată pentru a stabiliza vasele de sânge afectate. Nu trebuie să iei aspirina, deoarece poate agrava hemoragiile. Dureri înţepătoare între omoplaţi Pot semnala: Atac de cord sau artrită Această afecţiune este însoţită de dificultăţi de respiraţie, greaţă şi dureri de maxilar, şi este mai frecvenţa la femei. Durerea care se instalează în urmă atacului de cord este ascuţită şi bruscă, diferită de durerile musculare, care sunt mai degrabă surde. Apelează imediat serviciul de ambulanţă, pentru a ţi se acordă primul ajutor. Nu încerca să mergi la spital de unul singur. Dureri în zona mediană a spatelui însoţite de febra Pot semnala: Infecţii renale Această durere trebuie luată în serios, mai ales în cazul în care este însoţită de febra şi greaţă. Femeile sunt mult mai predispuse la această afecţiune decât bărbaţii. Infecţiile renale survin în urmă răspândirii bacteriilor de la nivelul tractului urinar în rinichi, provocând infecţii severe. De obicei debutează cu simptome specifice infecţiilor urinare şi dureri la urinare. Dacă sunt ignorate, problemele pot degenera în leziuni renale, astfel încât este foarte important să te adresezi de urgenţă unui medic specialist pentru efectuarea de analize. Pasul următor constă într-un tratament antibiotic adecvat.


  Citeste si: Super truc: Inveleste spatele in folie de aluminiu si scapa de dureri! Patru dureri care iti arata ca AI CANCER!
Dureri surde care radiază către segmentul drept al abdomenului inferior Pot semnala: Apendicită La instalarea acestor dureri trebuie să te prezinţi urgent la medic. De regulă, durerile se extind de la nivelul abdomenului mijlociu către partea dreapta şi se acutizează în decurs de cel mult 24 de ore. Poate fi necesară o intervenţie chirurgicală. Ruperea apendicelui infectat duce la septicemie, adică răspândirea în tot corpul a bacteriilor infecţioase. Dureri menstruale care nu cedează sub medicaţie Pot semnala: Endometrioză În cazul în care durerile menstruale nu cedează cu medicamente, atunci cauza lor poate fi creşterea ţesutului endometrial în afară uterului. Această afecţiune este destul de frecvenţa şi pot duce la infertilitate. Femeile care resimt dureri severe pe durata ciclului menstrual ar putea suferi de această boală, aşa că trebuie să se adreseze unui medic specialist. Dacă durerea nu cedează sub tratament, poate fi necesară o intervenţie chirurgicală pentru eliminarea ţesutului prin rezectie. Dureri dentare severe care te şcoală din somn Pot semnala: Bruxism (scrâşnitul din dinţi) Această durere poate apărea că urmare a scrâşnitului din dinţi, care afectează, printre altele, sănătatea şi integritatea danturii. Uneori, leziunile dentare sunt atât de grave încât duc la pierderea dinţilor. Cere sfatul medicului stomatolog cu privire la această afecţiune, care survine, de regulă, pe fond de stress. S-ar putea să fie nevoie să porţi o gutieră pentru a-ţi proteja dintîi în timpul somnului. În cazul în care dintîi se infectează că urmare a eroziunilor, aceştia trebuie dezinfectati şi trataţi corespunzător la dentist. Dureri de spate cu senzaţie de furnicături în picioare Pot semnala: Alunecări ale discurilor intervertebrale Acest tip de durere poate fi atenuată cu comprese calde. Simptomele asociate includ furnicături şi amorţeli în degetele de la picioare. Traumele discurilor intervertebrale pot surveni în urmă ridicării şi manipulării de obiecte grele, cum ar fi piese de mobilier. În cazul în care compresele calde nu ajută, atunci este posibil că discul afectat să taseze nervii spinali. Dacă nu intervii la timp, rişti să capeţi leziuni permanente ale terminatiilor nervoase. Mergi la un consult medical cât mai repede posibil. (sursa: Secretele.com
16 oct 11:04