facebook
Sanatate

Celebru medic roman despre perspectivele anului 2018: Alunecarea în haos încă nu s-a terminat!

Cercetarea și inovarea vor rămâne în umbră, vor continua lipsurile din farmacii, iar medicii români vor întări liniile de gardă în Europa de Vest. Acestea sunt previziunile pentru 2018 ale doctorului Mihaela Leventer, proprietara Centrului Medical Dr. Leventer.

„Dacă mă gândesc la sănătatea din România în 2018, nu sunt atât de optimistă, cred că alunecarea în haos încă nu s-a terminat. Serviciile medicale private vor continua dezvoltarea şi se vor înregistra preluări şi regrupări în reţele de sănătate, precum şi apariţia unor clinici supraspecializate. În acest timp, serviciile medicale de stat se vor zbate în aceeaşi sărăcie şi dezintegrare“, spune medicul dermatolog.

În acelaşi timp, în „lumea mare şi serioasă“, cum o numeşte ea, se vor dezvolta soluţii terapeutice noi, chiar şi pentru boli rare. Ingineria moleculară şi editarea de gene realizate în 2017 deschid calea tratamentelor personalizate prin programarea propriilor celule pentru atac asupra celor bolnave, conchide Mihaela Leventer.

Sursa: Capital.ro

Share Page

Close