facebook
Comentariul zilei

Celebru politolog: Dragnea are legaturi stranse cu oligarhii rusi. DNA a deschis dosar

Politologul Alina Mungiu Pippidi susține că a fost întrebată, în calitate de expert anticorupție, dacă este de notorietate în România faptul că Liviu Dragnea este apropiat de un oligarh rus, aceste informații fiind prezentate de către Laura Codruța Kovesi la întâlnirile cu partenerii externi. Pippidi arată că șefa DNA nu avea niciun motiv să prezinte aceste informații, cu excepția cazului în care există un dosar la DNA pe numele lui Dragnea.

”Întrucît a stîrnit mare emoție și s-au cerut consecințe la informația potrivit căreia ”mi-a ajuns la ureche” faptul că dna Kovesi vorbește în medii externe despre apropierea lui Liviu Dragnea de oligarhi ruși, și că românii sunt iuți la făcut comisii parlamentare și dosare de trădare, iată textual și anticipat ce aș spune în fața unei asemenea comisii:

Nu am auzit-o personal pe LCK niciodată în străinătate. Dar cum am fost uneori consultată dacă să fie invitată în anumite împrejurări, ca expert anticorupție care lucrez sau am lucrat pentru ONU, COE, CE, etc am primit în ultima lună și cereri de referințe pe subiectul dacă este de notorietate publică în România că Liviu Dragnea ar fi apropiat de un oligarh rus, întrucît acest lucru ar fi ieșit la iveală în discuțiile de după o prezentare a dnei Kovesi. La care am răspuns că în spațiul public se discută de apropierea lui Liviu Dragnea de ruși, dar că nu am văzut nici o dovadă plauzibilă în acest sens. Dacă procuratura sau SRI au dovezi, să le scoată, că nu vrem să avem un agent rus în fruntea Camerei Deputaților. Asta e tot ce e de spus. Dna Kovesi prezenta acolo activitatea DNA, deci nu aveau de ce vorbi despre apropierea lui Dragnea de oligarhi ruși decît dacă există un dosar în acest sens”, arată Alina Mungiu Pippidi, pentru România Curată.

Share Page

Close