facebook
AUTO

Celebrul program de guvernare se schimba dramatic: Guvernul va construi o retea de 1000 de benzinarii noi, in toata Romania!

Guvernul României are în plan să dezvolte o rețea de o mie de benzinării, conform noii strategii a executivului.

Până în 2020, în România, vor fi cel puţin 1.000 de puncte de alimentare a maşinilor cu combustibili alternativi. Guvernul urma să aprobe, în şedinţa de miercuri, un proiect de Hotărâre pentru aprobarea:

„Strategiei privind Cadrul naţional de politică pentru dezvoltarea pieţei în ceea ce priveşte combustibilii alternativi în sectorul transporturilor şi pentru instalarea infrastructurii relevante în România şi pentru înfiinţarea Consiliului interministerial de coordonare pentru dezvoltarea pieţei pentru combustibili alternativi”.

Draftul documentului este încă din vara trecută în dezbatere publică, dar nu s-a discutat foarte mult despre el şi conţine prevederi destul de importante referitoare la viitoarea politică a României într-un domeniu care sigur se va dezvolta în viitor: amplasarea staţiilor de încărcare pentru maşinile electrice, scrie economica.net.

Potrivit strategiei Executivului, până la finalul anului 2020, în România vor fi amplasate circa 1.000 de puncte de reîncărcare/realimentare cu combustibili alternativi: energie electrică, în special, dar şi GNC-gaz natural comprimat. 166 dntre ele vor fi amplasate în oraşe, iar restul pe şosele.

Share Page

Close