Stirea Zilei

Crezi ca datele tale personale sunt secrete? Uite cum LE GASESTI pe Google!

Zilele trecute a fost lansată platforma My Account, care aduce îmbunătățiri în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea utilizatorilor. My Account este un hub nou pentru managementul setărilor de confidențialitate, scrie playtech.ro. Utilizatorii pot, în primă fază, să verifice cât de sigur este contul lor, parcurgând o serie de întrebări și setări, și să își întărească securitatea, în caz de nevoie.

Secțiunea de ”Confidențialitate” este, totuși, ceva mai interesantă și un pic înfricoșătoare. La ”Account Overview”, utilizatorii pot vedea toate informațiile stocate de Google de-a-lungul timpului. De exemplu, posesorii de terminale Android pot afla câte aplicații au instalat, pe câte smartphone-uri și-au introdus contul sau un istoric al tuturor comenzilor vocale. Toate comenzile vocale date prin Google Now sau prin ceasurile cu Android Wear au fost înregistrate și sunt stocate în serverele Google.
Citeste si: Inovatia ANULUI 2015! Youtube si Google Maps vor functiona si FARA INTERNET! Ai cont pe Google? Incepand de azi POTI FACE ASTA! Vezi ce functie noua a introdus!
Acest lucru ar putea să-i sperie pe utilizatorii care nu au citit până la capăt termenii și condițiile Google, adică aproape pe toți utilizatorii. Pe lângă asta, există istoricul locurilor în care a fost utilizatorul, numărul de fotografii sincronizate cu aplicația Photos, numărul de locuri în care a fost introdus contul pentru browser-ul Chrome și numărul total de conversații din Gmail. Puteți arunca o privire asupra datelor voastre aici. Pe lângă My Account, cei de la Google au lansat și un site care are menirea de a-i învăța pe utilizatori privind securitatea și confidențialitatea în online.  

8 sep 10:45