facebook
Olt

De ce e Romania inapoiata? Un primar oltean a reusit sa distruga viitorul comunei pentru urmatorii zece de ani!

Aproape 400.000 de euro trebuie să plătească o primărie din județul Dolj, după ce fata fostului primar a luat un credit și nu l-a mai achitat. S-a întâmplat în comuna Murgași, județul Dolj. Fiica fostului primar, Simina Drăguț, care era angajată a instituției, a luat un credit de la CEC Bank, dar nu și-a achitat ratele. Așa că primăria a fost executată silit. Datoria ar fi echivalentă cu bugetul comunei pe un an, scrie digi24.ro.

Localnicii spun că fostul primar și-ar fi făcut cu banii două vile și ar fi mers în excursii, în timp ce acum, angajații primăriei sunt în situația de a nu-și mai putea primi salariile, din moment ce întreg bugetul este executat silit. Edilul a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, pentru că a plătit lucrări fictive cu banii statului. Pe de altă parte, arată sursa citată, fiica primarului, cea care a adus în colaps primăria, a refuzat să comenteze situaţia.

Simina Drăguț a obţinut în anul 2008 un credit ipotecar în valoare de 220.000 de euro pentru a cumpăra un teren în Piteşti, dar nu a plătit nicio rată. S-a ajuns la executarea silită a primăriei Murgași pentru că, atunci când banca a cerut să i se pună datornicei poprire pe salariu, fostul primar, tatăl acesteia, nu a ținut cont e solicitare, și apoi nici nu a notificat banca de faptul că femeia a încetat să mai lucreze acolo.

Mai mult decat atat, fostul primar Constantin Nedelea a fost condamnat definitiv la opt luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu și fals intelectual. În același dosar au mai fost condamnați, tot cu suspendare, administratorul unei societăți comerciale și dirigintele de șantier care a asigurat dirigenţia de şantier pentru obiectivul „Traversare cursuri de apă şi alimentare cu apă în comuna Murgaşi“.

Fostul primar al comunei Murgași, Constantin Nedelea, a fost trimis în judecată în iulie 2014, alături de Dumitru Palada, administrator al SC Oltana Montaj SA, și Constantin Adam, dirigintele de șantier la investiția „Traversare cursuri de apă și alimentare cu apă în comuna Murgași“.

Share Page

Close