facebook
Dezvoltare personala

Doua lucruri importante pe care nu trebuie sa le faci de Boboteaza! E pacat mare

Pe data de 6 ianuarie, creștinii ortodocși sărbătoresc Boboteaza. Această sărbătoare este dedicată botezului lui Iisus Hristos.

1. Nu se spală rufe de Bobotează

BOBOTEAZA, 6 ianuarie: Această tradiție nu se aplică doar Bobotezei, ci majorității sărbătorilor cu cruce roșie din calendarul creștin-ortodox. În mod tradițional, preoții sfințesc apele pe data de 6 ianuarie și oferă agheasmă credincioșilor. De aceea, se spune că spălarea rufelor sau chiar și spălarea părului pe această dată duce la murdărirea apei sfințite. O altă datină răspândită în popor este legată de uscarea rufelor. Se spune că nu este bine să întinzi rufele la uscat de Bobotează, deoarece diavolii se ascund sub ele.

2. Nu se împrumută bani de Bobotează

BOBOTEAZA, 6 ianuarie: O altă tradiție este legată de partea materială a vieții credincioșilor. Se spune că, dacă dai bani cu împrumut pe 6 ianuarie, există probabilitatea ca tot anul să repeți această experiență și să atragi pagubele materiale în viața ta. De asemenea, bătrânii spun că certurile în familie trebuie evitate în această zi, pentru a nu duce la despărțiri, scrie eva.ro.

Share Page

Close