facebook
Stirea zilei

Dovada că oricine poate slăbi! Deţinător al titlului de „cel mai greu om din lume” a slăbit aproape 250 de kilograme

.

Un bărbat din Mexic a reuşit să slăbească peste 250 de kilograme şi a început o viaţă normală la 33 de ani după ce ani la rând a deţinut primele locuri în topul celor mai graşi oameni din lume. Juan Pedro Franco a început să se deplaseze cu paşi mici şi speră să poată să meargă singur în viitorul apropiat, informează AFP.

În vârstă de 33 de ani, acest bărbat originar din statul Aguascalientes din centrul ţări, cântărea 595 de kilograme în octombrie 2016. Acea greutate, care rezulta dintr-o alimentaţie inadecvată şi o funcţionare deficitară a tiroidei, i-a adus recordul Guinness la categoria „cel mai greu om din lume”.

Suferind de hipotiroidie, hipertensiune arterială, diabet şi obstrucţie pulmonară severă, Juan Pedro Franco a decis să îşi ia destinul în mâni şi a apelat la ajutorul lui Jose Antonio Castaneda, un chirurg specializat în tratamente contra obezităţii.

În noiembrie 2016, Juan Pedro s-a mutat cu mama lui din Aguascalientes la Guadalajara, în vestul Mexicului, unde se află Gastric Bypass Mexico, clinica medicului Castaneda, pentru a fi mai aproape de echipa de experţi.

Prima etapă a costat în respectarea unui regim mediteranean „foarte sever”. În mai 2017, Juan Pedro Franco a intrat în sala de operaţie pentru prima dată, pentru a i se fixa un manşon gastric, iar după şase luni a făcut şi un „bypass”. Aceste două operaţii au ca scop reducerea taliei stomacului.

Scăderea capacităţii sale de a mânca era singura metodă pentru a-l face să slăbească, întrucât arderea caloriilor nu era suficientă. După a doua operaţie, greutatea lui a scăzut la 366 de kilograme. Medicii mexicani speră că peste un an şi jumătate, pacientul lor va avea o greutate de aproximativ 100 de kilograme.

.

Share Page

Close