facebook
Economie

Dragnea si Firea dau unda verde proiectului megalomanic al lui Ceausescu: Investitii uriase in canalul Dunare-Bucuresti!

„Urmează procedura de selecţie şi va începe această investiţie extrem de importantă. Canalul Dunăre – Bucureşti: s-a tot vorbit despre asta. Am avut mai multe discuţii cu doamna prim-ministru, în această primăvară, multe discuţii, şi cu mai mulţi specialişti. Şi am ajuns amândoi la concluzia că chiar este un proiect care merită finalizat şi merită dezvoltat,” a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Ştiţi că el este realizat în proporţie de 74%. Avea optzeci şi ceva la sută, dar s-a mai degradat. Este realizat în proporţie de 74%, este un proiect de foarte mare importanţă. Deci, într-o primă etapă, 75 de kilometri din râul Argeş vor deveni navigabili; într-o altă etapă, 30 de kilometri din Dâmboviţa. Portul de pe râul Argeş va fi la Mihăileşti, portul de pe Dâmboviţa va fi la Glina. Aceasta este o parte a unui proiect mare. Altă parte va fi un aeroport şi un centru, un hub acolo, a mai spus Liviu Dragnea.

Canalul Dunăre-Bucureşti a fost plănuit pentru a face posibil transportul naval între capitala României şi Marea Neagră prin intermediul Dunării.

Lucrările de executare au început în 1986. După Revoluţia din 1989 acestea s-au sistat, deşi partea de canal deja realizată se estimează a fi de 70% din întregul volum de lucrări. Proiectul a ajuns la Apele Române şi a fost lăsat pe rafturi. Lucrările existente s-au deteriorat. O mare parte a plăcilor de beton şi a bordurilor au fost furate.

Sursa: Capital.ro

Share Page

Close