facebook
AUTO

E oficial: Din martie 2018 vom avea o noua taxa auto, care ajunge si la 200 de euro!

 Ministrul Mediului a facut anuntul: din martie 2018, Romania va avea noua TAXA AUTO. Asta inseamna ca mai raman doar 3 luni in care soferii isi pot inscrie vehiculele fara a achita o taxa. Dar asta nu inseamna ca noua forma a taxei nu va fi aplicata si masinilor deja inscrise in circulatie.

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a anuntat in comisia de specialitate pentru aprobarea bugetului ministerului de resort pe 2018, ce-o fi insemnand si aia, ca inlocuirea TAXEI AUTO cu alta taxa se apropie cu pasi repezi, conform 4tuning.ro.

Gratiela spune ca noua taxa auto ar putea sa intre in vigoare chiar in martie 2018, adica peste 3 luni, inainte sa fie stabilit bugetul Administratiei Fondului pentru Mediu: „Bugetul AFM va fi aprobat undeva în martie — aprilie, anul viitor. Sper ca, până atunci, să avem o înlocuire a Timbrului de mediu, conform directivelor europene. Vrem ca poluarea să fie diminuată. Nu știu cum va ieși forma finală a acestei penalități pentru mașinile care vor polua și sper ca, în martie anul viitor, înainte ca bugetul de venituri și cheltuieli al AFM să fie aprobat, să avem și o formă finală. Principiul va fi același, adică ‘Poluatorul plătește!’. Amprenta trebuie să fie neapărat carbonul ca emisie. De asemenea, sperăm ca săptămâna viitoare să avem HG-ul de adoptare a Planului Național de Gestiune a Deșeurilor și, în felul acesta, procedura de infringement și o condiționalitate ex-ante pentru România să fie bifată, să notificăm Comisia Europeană”.

„Noua taxă auto se va aplica tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent dacă au achitat sau nu timbrul de mediu sau orice altă taxă auto la maşină.

Această taxă auto se va plati anual, la fel ca şi impozitul auto sau RCA-ul.

Noua taxă auto se va aplica în funcţie de gradul de poluare al autovehicului. Exemplu: maşinile cu normă de poluare Euro 1 sau Non Euro vor plăti o taxă anuală mare, estimată la 200 euro/an.

Maşinile cu normă de poluare Euro 5 şi Euro 6 vor achita în jur de 50 euro/an.

Cu cât vor apărea noi norme de poluare (Euro 7, Euro 8 etc.), aceste clase vor fi „premiate” cu o taxă mai mică, de 50 de euro/an, şi celorlalte clase de poluare le vor creşte taxele, fiind încadrate în categorii cu grad de poluare mai ridicat.

Înseamnă că cei care au acum un autovehicul cu normă de poluare Euro 5 şi achita 50 de euro/an vor plăti mai mult în momentul în care apar norme noi de poluare, pentru că acele noi norme de poluare vor beneficia de taxa de 50 de euro/an.

Cei care s-au grăbit să îşi cumpere şi înmatriculeze maşini în acest an în speranţa că vor scăpa de taxe, nu au scăpat. Majoritatea maşinilor înmatriculate în acest an au norma de poluare Euro 3, Euro 2 si Euro 1. Vor plăti taxe mari”, spune Cristian Muntean, preşedintele Asociației Societăților de Service Auto Independente (ASSAI), apropiat discuţiilor de la Ministerul Mediului privind taxa auto 2018.

TAXA AUTO 2018. Cel mai probabil, noua TAXA AUTO 2018 va fi la fel ca si pana acum, adica aplicata tuturor soferilor care achizitioneaza un automobil second-hand inscris sau nu in circulatia romaneasca. Ce este insa trist si absolut halucinant este ca acelasi guvern PSD a eliminat in februarie 2017 TAXA AUTO, permitand ca peste 500.000 de vehicule vechi din strainatate, majoritatea rable, sa fie inscrise fara costuri in Romania. In 2018, fix dupa un an de guvernare PSD, acelasi PSD va introduce noua taxa.

Prima data cand Romania a vazut TAXA AUTO a fost in 2007, si au urmat an de an modificari majore, pana in 2017 cand a fost eliminata, aceasta fiind o masura populista. Practic, romanii au avut la dispozitie 1 an in care sa-si cumpere masini ieftine de afara, urmand ca apoi sa fie taxati. Poate si mai mult, poate si mai crunt.

TAXA AUTO 2018. Cel mai posibil, TAXA AUTO 2018 va fi introdusa sub forma de impozit suplimentar, astfel incat sa nu scape niciun proprietar de automobil. Nu se va mai aplica un TIMBRU DE MEDIU la achizitionarea masinii, ci va fi platita de toti posesorii de vehicule, in functie de norma Euro si de cantitatea de CO2 pe care o elimina in atmosfera.

Share Page

Close