facebook
Lux

E putred de bogat! Ministrul Tudorel Toader incaseaza lunar o pensie incredibila, pe langa salariu!

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, încasează o pensie uriaşă, de peste 27.000 de lei pe lună, potrivit declaraţiei de avere. Pe lângă pensia fabuloasă, ministrul Justiţiei deţine case, terenuri şi maşini. 

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, şi-a făcut publică declaraţia de avere, din care reiese că are o situaţie materială extrem de bună.

Ministrul stă bine şi la capitolul proprietăţi: are aproape 8 hectare de teren agricol şi forestier în judeţul Vrancea. De asemenea, el deţine un apartament şi două case în judeţul Vrancea, precum şi două apartamente şi o casă în Iaşi. Tudorel Toader are trei maşini, VW Passat, Audi Q3 şi VW Touareg.

În conturile bancare, familia Toader deţine 400 de euro, 1.800 de dolari şi 218.153 de lei. Tudorel Toader s-a şi împrumutat de la bănci, având două credite, în valoare de 55.000 de euro şi 35.000 de lei, ambele scadente în anul 2023.

Veniturile din pensii ale ministrului sunt însă suplinite de câştigurile din alte activităţi. Astfel, Tudorel Toader a consemnat în declaraţia de avere leafa de ministru – 120.207 lei, pentru anul 2017, salariul de profesor la Universitatea „Al. Ioan Cuza“ Iaşi – 176.936 lei pe an, precum şi indemnizaţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturi, care s-a ridicat, anul trecut, la 69.686 lei. Pe lângă acestea, a mai primit 3.600 de euro din chirii şi 6.600 de lei din drepturi de proprietate intelectuală.

Veniturile familiei sunt completate de câştigurile soţiei ministrului, medic primar la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon“ Iaşi. Veniturile acesteia din salarii s-au ridicat, anul trecut, la 33.308 lei, la care s-au adăugat cele de cadru didactic la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa“ Iaşi, în sumă de 82.374 lei şi venituri din profesii liberale – 2.000 de lei.

Share Page

Close