Stirea Zilei

Ea ar trebui numita PRIMA DOAMNA a Romaniei! Femeia care va planta un milion de copaci INTR-O ZI!

Sub coordonarea Lianei Buzea, cativa voluntari din Bucuresti, satui sa vada cum padurile Romaniei dispar rand pe rand din cauza defrisarilor ilegale, au pus la cale o actiune impresionanta prin care si-au propus sa reinverzeasca terenurile uitate de autoritati. De multa vreme, padurile Romaniei trec prin niste schimbari dramatice, mii de copaci fiind taiati anual. In acest context, Asociatia EcoAssist din Bucuresti si alte cateva ONG-uri din tara au pus la cale un plan menit sa reinverzeasca Romania. Concret, printr-un parteneriat pe care l-au facut cu Ministerul Mediului, tinerii voluntari au decis sa planteze in luna noiembrie, in doar 24 de ore, un milion de copaci pe terenurile cu probleme din tara, scrie adevarul.ro.

„In acest moment cautam oameni care sa se implice in organizarea actiunii. Plantarea propriu-zisa va avea loc pe 14 noiembrie. Trebuia ca plantarea sa aiba loc in octombrie, insa data a fost modificata din cauza avertizarii de seceta“, a precizat Liana Buzea (33 de ani), coordonatoarea initiativei „Plantam fapte bune in Romania!“.

Plantarea celor un milion de copaci, pe 14 noiembrie, nu este altceva decat un prim pas dintr-o ampla campanie de constientizare a importantei padurilor.
Citeste si: In cel mai ECOLOGIC oras din Romania copacii cresc pe acoperis! Sau prin ziduri! ”Presedintele defrisarilor bine facute” – de ce i se spune asa lui Iohannis!
Voluntarii care se ocupa de acest proiect vor sa-i faca pe romani sa inteleaga ca defrisarile ilegale sunt nocive pentru intreaga societate.

„O sa fie o campanie de constientizare, o sa fie despre ce inseamna padurea, copacul, care sunt beneficiile aduse. Trebuie ca oamenii sa stie ca padurea imbunatateste calitatea aerului, filtrarea apei, fixarea solului“, precizeaza Liana Buzea.

Procesul se va intinde pe ani buni. Voluntarii implicati, oameni din toate judetele tarii, vor fi nevoiti sa aiba grija de pomisorii proaspat plantati. Acestia vor salubriza terenurile pe care se vor face plantarile, vor uda copacii si vor avea grija sa creasca intr-un mod sanatos, urmand sa completeze zonele in care nu s-au prins pomii.

15 sep 06:43