24.5 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăStirea zileiNeamtEpiscopul de Husi HUIDUIT de credinciosi dupa ce si-a luat bolid de...

Episcopul de Husi HUIDUIT de credinciosi dupa ce si-a luat bolid de lux!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Pe  12 mai, Preasfinţitul Corneliu Bârlădeanu şi-a făcut apariţia la Protopopiatul Bârlad cu un SUV de zeci de mii de euro marca Volkswagen, cu şofer personal şi un aghiotant în sutană care a avut grijă să-i deschidă uşa şi să-i ţină la distanţă pe enoriaşii veniţi să-i înmâneze personal un memoriu.

Aproximativ 20 de enoriaşi ai bisericii “Sfântul Spiridon” Bârlad, majoritatea pensionari, care au sperat să vorbească cu episcopul s-au arătat indignaţi de atitudinea acestuia. Credincioşii au venit să ceară să le fie adus înapoi preotul Sorin Chirvase înlăturat din parohie în postul Crăciunului 2014. După înlăturarea acestui preot, enoriaşilor li s-au impus adevărate biruri pentru a-şi pomeni morţii şi viii.

“De la Paştele Blajinilor până pe 21 noiembrie se pun pomelnice pentru morţi. Ni s-a cerut câte 100 de lei ca să primească pomelnicul. Dacă nu îl plăteam, nu îl citea. Preotul mi-a spus să vin şi sâmbăta şi duminica să plătesc pomelnic şi pentru vii şi pentru morţi. Am pensie de 600 de lei, nu am de unde să dau atâţia bani. Ei se lăfăie în maşini de lux, nu se gândesc la bieţii oameni”, a spus indignată Constanţa Podoleanu, arătând către bolidul episcopului, dar şi a altor preoţi veniţi la întrunire. Episcopul Corneliu Bârlădeanu i-a ignorat complet pe bătrânii nemulţiumiţi şi a coborât după ce un preot i-a deschis uşa, a trecut pe lângă copiii îmbrăcaţi în costume populare care îl aşteptau la intrare cu pâine şi sare. Nu a stat nicio secundă să-i binecuvânteze pe credincioşi ori să le asculte păsurile. Oamenii au rămas cu memoriul în mână şi şi-au exprima verbal nemulţumirile. Nu au lipsit huiduielile şi cuvintele grele: „huo”, „hoţii”, „daţi-ne bisericile înapoi” etc.

Sursa: adevarul.ro

Ultimele stiri