Stirea Zilei

Fost director în Poșta Română la serviciu pe plajă în Grecia

Rareș Stanciu, fost director executiv în Poșta Română cere companiei plata zilelor de concediu neefectuate, pe care în realitate le-a petrecut pe yachturi luxoase în Grecia. Cu alte cuvinte Rareș Stanciu vrea să fie plătit de Poștă pentru timpul petrecut pe plajă, la mare, cu familia și prietenii. 

Condica de prezență îl dă la muncă, dar directorul se lăfăie pe plajă în Grecia  

Când condicile îl dădeau pe Stanciu prezent pe baricadele Poștei, el, soția și prietenii chefuiau pe plajă în Grecia. Vezi aici fotografia din Grecia, de pe data de 5 septembrie. 

Deși nu se afla la birou pe data de 5 septembrie, directorul, recent destituit, cere acum compensație pentru zilele de concediu neefectuate, printre care și cele petrecute sub soarele elen.

Surse din cadrul Companiei Naționale Poșta Română au declarat că de când Andrei Stănescu a fost numit director interimar la Poștei, Rareș Stanciu nici nu a mai dat pe la birou. Dovadă stau stivele de documente rămase nesemnate de fostul director sau semnate de alții în locul lui. În tot acest timp însă, Rareș Stanciu și-a încasat, lună de lună, sutele de milioane de pe fluturașul de salariu. Mai mult decât atât. Mașinile din cadrul Poștei, care lucrau pentru Stanciu (șapte la număr!) figurează că au mers, zi de zi, chiar dacă în realitate domnul director nici nu dădea pe la serviciu. 

“S-a supărat foarte tare (n.r. Rareș Stanciu) când Andrei Stănescu a fost numit director general interimar. El considera că i se cuvine lui postul, că Stănescu este nepregătit și că nu are calitățile intelectuale necesare pentru a ocupa această funcție. Din momentul acela nici nu a mai dat pe la birou. Era foarte greu de găsit. Îl vedeai maxim o zi pe săptămână și atunci se ocupa de cu totul alte treburi decât ale Poștei, nu semna documente, nu făcea practic nimic din fișa postului” au declarat foști colegi ai lui Stanciu.

Rareș Stanciu solicită companiei plata a 118 de zile de concediu de odihnă din 2013 și până în prezent.  Dacă facem o medie de 1000 de lei pe zi (cât câștiga cel mai probabil fostul director, fără sporuri) Poșta ar trebui să-i plătească acestuia aproape 124.000 de lei, (27.000 de euro). 

Condicile de prezență - dispărute misterios

Ca în orice companie cu bună tradiție comunistă, condica de prezență este singura dovadă că angajatul, fie acesta director, a fost sau nu la birou în ziua respectivă. Cum colegii lui Stanciu știu că nu l-au mai văzut la față în ultimul an, au încercat să verifice condicile de prezență, dar SURPRIZĂ. Acestea au dispărut în mod misterios. 

Ce face nașu’, face și finu’

Se pare că nașul Rareș Stanciu își învață și finii să recurgă la aceleași practici de „căpușare a Poștei. Alexandru Tucaliuc, finul lui Rareș Stanciu, a depus și el o cerere de plată a zilelor de concediu neefectuate, deși a fost împreună cu nașu’ lui în Grecia.

Rareș Stanciu și-a completat cererea de lichidare după venirea noii echipe de management la Poștă, dar nu înainte să intre, alături de Andrei Stănescu, Victor Șimon și alți foști directori, într-un binemeritat concediu medical. 

Reprezentanții Poștei Române declarau, în cadrul unei emisiuni de știri, că în companie circulă un virus misterios, care afectează numai foștii directori, suferind subit de același tip de afecțiune. 

Rareș Stanciu a ocupat funcția de Director Executiv Operațional în Poșta Română din 2013 și până anul curent, când noul management al Poștei a decis reorganizarea și restructurarea conducerii companiei, prin eliminarea a 56 de posturi TESA. Economiile rezultate la bugetul companiei, în urma eliminării celor 56 de posturi de director s-a ridicat la 424.000 lei lunar (la salariile de bază) și 92.000 de lei lunar la indemnizațiile de conducere.             

Rareș Stanciu și alți foști directori au refuzat ofertele pe care le-ar fi făcut compania după restructurare, pe motiv că ar primi prea puțini bani. 

19 dec 13:53