facebook
ACTUALITATE

Fost ministru al Justitiei: PSD n-a gasit un singur politician in toata Europa asta care sa-i laude pentru legile justitiei!

Cristian Diaconescu a vorbit, în contextul criticilor aduse de europarlamentarul socialist Ana Gomes Vioricăi Dăncilă și lui Liviu Dragnea, și despre legile justiției. Fostul ministru al justiției a spus că niciun politician reprezentativ european nu a lăudat coaliția PSD-ALDE.

Știți ce mi se pare fascinant? După o perioadă destul de lungă de a încerca să găsești orice minimal sprijin pentru România,în tot ce au făcut în acest an, în toate demersurile lor, n-au găsit unul în Europa asta să-i laude. Unul! Unul singur, cu cetățenia altui stat, să iasă la televizor și să spună că e bine, că e corect, așa trebuie, au avut și crește economică, deci cu justiția e în regulă… Luați cu ghilimelele de rigoare. Un politician din această Europă, cât de cât reprezentativ, care să spună: ce se întâmplă la București e bine. Din aceeași familie politică, din altă familie politică, de undeva… nimeni!”, a spus Cristian Diaconescu, fost ministru al justiției, la Jurnalul de seară.

El a vorbit și despre votul europarlamentarilor PSD, care au votat împotriva unei rezoluţii iniţiate de grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European (S&D), din care fac parte şi ei, privind activarea Articolului 7 din Tratatul de la Lisabona împotriva Poloniei, ca urmare a îngrijorărilor generate de reforma judiciară.

De altfel, zilele trecute, Liviu Dragnea apărat acest vot, adăugând că are „un punct de vedere foarte bine conturat în această privință”.

Gestul făcut în grupul socialist de a vota alături de reprezentanții Poloniei, când s-au abținut cei din alte partide, este o chestiune foarte gravă. Și încă o dată se spune că România a stat alături de Polonia. E clar! Tot ce am invocat până acum nu a fost o problemă de neînțelegere, de înțelegere greșită a mesajului, ci de fond. Ei au luat-o pe acest drum”, a mai spus Cristian Diaconescu.

Sursa: Digi24.ro

Share Page

Close