facebook
International

FOTO-Campionatul Mondial de ochii lumii: Ce ramane in Rusia in urma spectacolului lui Putin?

Nici nu s-au stins bine ecourile Cupei Mondiale organizate de Rusia, pentru care gazdele au primit felicitări, că o ploaie puternică a dezvăluit șubrezimea infrastructurii. Un blogger rus documentat scrie că un stadion nou construit pur și simplu a luat-o la vale…spre Volga.

Volgograd Arena, stadionul construit special pentru Campionatul Mondial de fotbal, a început să cedeze exact în ziua finalei, după o ploaie torenţială.

E adevărat, după ce timp de o lună cât a fost Cupa Mondială în Rusia, abia dacă s-a văzut ploaia, acum, timp de două ore, a plouat cât aproape într-o lună. Din acest motiv, drumul nou care ducea la complexul nou construit a fost distrus. Aleea pietonală adiacentă şi cea mai mare parte a pantelor din jurul stadionului s-au surpat și au alunecat în râul Volga.

Bloggerul Ilia Varlamov publică mai multe fotografii care arată proporțiile dezastrului (clic pe prima imagine pentru a le vedea pe toate celelalte):

Și nu doar exteriorul arenei a fost afectat puternic. Imagini din interiorul complexului arată că stadionul este inundat. Ţevile destinate drenajului au cedat sub presiune, aşa că apa a început să inunde incinta stadionului.

Ultimul meci pe Volgograd Arena a avut loc la 28 iunie, în grupe, între Japonia și Polonia. După încheierea CM-2018, stadionul urmează să fie dat unei echipe locale. Construit între 2015 şi 2018, stadionul din Volgograd ar fi costat aproximativ 350 de milioane de euro, conform estimărilor presei.

Bloggerul Ilia Varlamov, care e unul dintre cei mai cunoscuți din Rusia, susține că în urmă cu câteva zile ceva similar s-a petrecut și la Nijni Novgorod, unde a plouat torențial, și publică imagini luate de pe un cont local de socializare, Typical Nizhny Novgorod. Un drum nou construit a fost serios afectat de ape.

Potrivit unui filmuleț care circulă pe rețeaua de socializare Vkontakte, compania care a făcut drumul ar fi construit și stadionul pentru campionat din oraș, dar și o stație de metrou și ar avea datorii la toți furnizorii, precum și restanțe la salariile muncitorilor. Mai mult, directorul de la metrou responsabil cu lucrările de construcție a demisionat la cinci zile de la inaugurarea stației respective.

Un utilizator Vk din Nijni Novgorod posta la 7 iulie imagini cu un nor amenințător, cu comentariul „cade cerul”. Era, probabil, înainte de ploaia care a provocat apoi distrugeri drumului nou construit în oraș.  Ultimul meci la Nijni Novgorod a fost cu o zi înainte, la 6 iulie: sferturile de finală între Uruguay și Franța.

Sursa: Digi24.ro

Share Page

Close