Stirea Zilei

Foto-Cum arata cea mai moderna maternitate de stat din Romania! Conditii ca la privat, nasterea e gratuita!

Maternitatea Brașov a fost reabilitat și modernizat printr-un proiect derulat de Ministerul Sănătății cu fonduri de la Banca Europeană de Investiții. Dotările cu mobilier și aparatură de cea mai înaltă calitate au fost posibile grație fondurilor alocate de Consiliul Județean Brașov. Inaugurarea maternității s-a desfășurat în prezența ministrului Sănătății, Sorina Pintea și a președintelui CJ Brașov, Adrian-Ioan Veștea, alături de prefectul Marian Rasaliu, primarul George Scripcaru și alți reprezentanți ai administrației publice brașovene, informează brasovromania.net. Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. A.I. Sbârcea” Brașov a devenit una dintre cele mai moderne și performante instituții spitalicești din țară, grație investițiilor realizate în vechea clădire a Maternității. Aceasta oferă acum condiții la standarde occidentale, atât în privința calității actului medical, cât și a confortului de care se pot bucura mamele și nou-născuții. De acum înainte, pacientele au la dispoziție saloane cu două și trei paturi, cu grupuri sanitare proprii și toate dotările necesare. Sălile de operație au fost și ele modernizate și utilate cu echipamente moderne. S-a realizat o restructurare funcţională şi tehnologică a secţiilor de obstetrică şi neonatologie, care a constat în: corectarea fluxurilor și circuitelor funcționale necesare desfășurării activității secțiilor cu respectarea normelor de igienă spitalicească; aplicarea sistemului de spitalizare rooming-in (mamă – nou născut); reabilitarea instalațiilor de încălzire-ventilație pentru realizarea unui microclimat optim și a unei presurizări corespunzătoare în spațiile ATI; introducerea la nivelul optim a aerului aseptic și fluidelor medicale; reabilitarea instalațiilor electrice și dimensionarea lor în raport cu consumul de energie electrică necesară echipamentelor medicale și de utilități; reabilitarea instalațiilor sanitare, inclusiv a celor aferente aducției de apă sterilă; reabilitarea șarpantei și a învelitorii clădirii; construcția unui ascensor.

„Am inaugurat corpul modernizat al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. A.I. Sbârcea», o investiție de peste 5 milioane de euro care va face din Maternitatea Brașov un etalon de calitate și performanță a serviciilor medicale atât pentru spitalele publice, cât și pentru cele private”, a spus președintele CJ Adrian-Ioan Veștea.

Anul trecut, CJ Brașov a alocat Maternității un buget de 5.767.200 lei, din care 5.414.842 lei au reprezentat fonduri pentru dotarea cu aparatură de ultimă oră a clădirii modernizate. Printre cele mai importante achiziții realizate cu acești bani se numără: 12 paturi de terapie cu acționare electrică, bare laterale și tăblii detașabile, 7 paturi cu acționare mecanică și bare laterale, 22 paturi cu acționare electrică, 49 de paturi cu acționare mecanică, 6 monitoare pentru funcțiile vitale, 3 mese de operație cu funcții multiple, 4 cardiotocografe, o masă pentru autopsie, 7 mese radiante, 3 aparate de anestezie cu monitoare pentru funcțiile vitale, 2 sisteme de încălzire fluide, un microtom manual și rotativ cu cool cut, 4 saltele încălzite, 2 mese ginecologice, un laparoscop ginecologic, un punct trafo 2×630 KWA în anvelopă de beton/metal, 10 incubatoare de înaltă performanță, o stație centrală de monitorizare TI NN și 4 cardiotocografe pentru monitorizarea parametrilor. De asemenea, a fost refăcut în totalitate covorul asfaltic din curtea spitalului.

5 feb 10:29