Anul scolar a debutat cu noi planuri de schimbari ale structurii invatamantului. Daca pana acum oficialitatile aveau probleme cu faptul ca elevii sunt obligati in multe cazuri sa studiere in unitati fara avize sanitare, ca sunt localitati in care copiii nu pot ajunge prea usor la ore sau ca sunt scoli fara profesiro, acum Guvernul Ponta s-a impiedicat la primul clopotel de clasa zero.
Nu va ganditi ca celelalte probleme s-au rezolvat. Ele au ramas in picioare, dar li s-a alaturat inca una la fel de serioasa: clasa zero.
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a recunoscut astazi ca, din cauza introducerii clasei pregătitoare în şcoli, s-au produs foarte multe perturbaţii. “Am întâmpinat foarte multe dificultăţi şi s-au produs foarte multe perturbaţii, în sensul că sunt săli de sport care s-au divizat, şi-au pierdut obiectul de activitate, pentru că trebuia să încapă undeva aceste clase pregătitoare, s-au desfiinţat laboratoare din şcoli gimnaziale, laboratoare de chimie, de fizică sau de biologie ca să poată face loc claselor pregătitoare”, a declarat Andronescu.
Din cauza acestor probleme, oficialii Ministerului Educatiei au decis ca, dupa primul semestru, sa se faca o evaluare a modului cum se desfăşoară cursurile în clasele pregătitoare.In plus, Ministrul Andronescu sustine ca Executivul se gandeste serios ca , incepand de anul viitor, clasa zero sa ramana in invatamantul obligatoriu, dar sa se tina in cadrul gradinitelor asa cum era pana acum cu grupa pregatitoare.
Un punct de vedere similar a fost exprimat si de premierul Victor Ponta care este de parere ca anul acesta s-au facut in mare graba, iar acest lucru a dat batai de cap parintilor. Seful Guvernului crede ca cei mici “trebuie să rămână încă un an acolo unde au început, la grădiniţă, după care, când vin la şcoală, în clasa I, să fie cât mai bine pregătiţi”.