Acasă Politica Iliescu, deranjat de ancheta procurorilor legata de fraudele de la referendum

Iliescu, deranjat de ancheta procurorilor legata de fraudele de la referendum

Deranjat extrem de ancheta Parchetului General asupra fraudelor evidente de la referendumul din 29 iulie, fostul presedinte Ion Iliescu a scris, miercuri, pe blog, ca „haite” de procurori care manifesta „un primitivism feroce” dau navala peste oameni, in case, chestionandu-i asupra votului la referendum. Iliescu este de parere ca, `n aceste conditii, Parlamentul trebuie sa intervina si sa „cheme la ordine” Parchetul General pentru abuzuri, desi legislativul si justitia ar trebui sa fie puteri separate in stat.

[quote type=”medium” align=”left”] „Nu credeam ca, dupa Revolutia din Decembrie 1989, imi va fi dat sa asist la asemenea manifestari de un primitivism feroce – haite de procurori care dau navala peste oameni in case, in mediul rural, pentru a-i chestiona daca au fost la vot pentru referendum. In ce lume traim?!!! De unde au rasarit asemenea specimene, venite parca din grote primitive? Dar, mai ales, cine i-a trimis intr-o asemenea misiune, de esenta fascista?”, a scris Iliescu pe blog. [/quote]

Totodata, presedintele de onoare al PSD se intreaba, retoric, cum au aparat procurorii, despre care considera ca au fost trimisi intr-o „actiune de intimidare” a cetatenilor, drepturile si libertatile cetatenesti, prevazute de Constitutie.

El adauga ca Parchetul General risca sa se transforme intr-un instrument de reprimare a libertatilor, fiind pus in slujba unor interese „inguste” si, in cazul de fata, in slujba unui „om cu tendinte autoritare, care a pierdut sprijinul si increderea cetatenilor”.

[quote type=”medium” align=”left”] „Parlamentul, ca organ reprezentativ suprem al poporului rom=n – asa cum este definit de Constitutie – este dator sa intervina energic si sa cheme la ordine conducerea Parchetului General pentru abuzurile savarsite, sa o determine sa-si respecte atributele conferite de Constitutie!”, conchide Iliescu, in cel mai pur stil comunist cu putinta. [/quote]

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentDan Petrescu asteapta oferte. Chiar si din Romania
Articolul următorPetrom va fora in Marea Neagra pentru Ucraina