Acasă ACTUALITATE In 15 mai starea de urgenta se transforma in stare de alerta....

In 15 mai starea de urgenta se transforma in stare de alerta. Ce se schimba pentru oameni?

1113

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a vorbit, miercuri seară, la B1 TV, despre ce ar presupune starea de alertă, după 15 mai, atunci când se termină starea de urgență.

„Ca stare de alertă, ea este implementată conform prevederilor unei OUG din 2004 și se referă la punerea în aplicare a unor planuri de acțiuni și măsuri de prevenire, de avertizare a populației, de înlăturare a consecințelor unei situații de urgență, care a produs această necesitate a instituirii stării de alertă. În această situație de stare de alertă, conform ordonanței de care am amintit, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență declară, cu acordul primului-ministru, starea de alertă la nivel național sau la nivelul mai multor județe, ședința fiind condusă chiar de primul-ministru.

Coordonarea revine, așadar, în speță CNSSU, care poate lua anumite decizii. Deciziile devin automat norme de reglementare a ceea ce facem noi în continuare. Ca detaliu tehnic, cu siguranță unele norme, care acum au fost emise în cele 10 ordonanțe, vor fi preluate prin decizia CNSSU, la momentul intrării într-o stare de alertă”, a spus Marcel Vela.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos