facebook
Ialomita

In tara hotilor, politistii sunt amendati pentru ca isi fac treaba!

Un procuror a amendat doi polițiști pe motiv că ar fi întârziat la serviciu din cauza lor având de soluționat un dosar penal. Polițiștii îl opriseră în trafic pentru că depășise viteza legală. Ulterior polițiștii au constatat că procurorul avea ITP-ul expirat și l-au sancționat conform legii, scrie Ziarulincomod.ro

Este vorba despre procurorul Mihai Laurenţiu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia care a considerat că cei doi polițiști au comis un abuz pentru că au stat prea mult să întocmească procesul verbal, iar ulterior i-a amendat polițiștii. Procurorul a menționat în ordonanță și faptul că i-a rugat pe cei doi polițiști să îl transporte la serviciu iar aceștia au refuzat.

Inițial magistratul i-a acuzat pe polițiști de lipsire de libertate, iar ulterior a amendat cei doi polițiști cu câte 5.000 de lei menționând că “Neaplicarea unei amenzi aspre ar crea un precedent periculos, facilitând nu doar autorilor, dar şi altor poliţişti de rea credinţă, prin puterea exemplului cu pretextul sancţionării unor contravenţii, comiterea unor abuzuri similare împotriva altor magistraţi, intimidarea magistraţilor sau, de ce nu, comiterea unor fapte similare împotriva oricăror cetăţeni, iar acest risc trebuie preîntâmpinat printr-o reacţie promptă.”

Vezi documentele integral pe ziarulincomod.ro

Share Page

Close