facebook
News

Infractor condamnat la 8 ani de inchisoare pentru spalare de bani, recunoscut OFICIAL in Guvernul Romaniei!

Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, pare a avea un rol tot mai important, asumat și oficial, ca membru al Guvernului. În timpul întâlnirii bilaterale din Turcia, Vâlcov a fost așezat la aceeași masă cu premierul și miniștrii Guvernului României, în ciuda problemelor penale pe care le are.

În imaginea oferită pe site-ul oficial al Guvernului îi putem observa pe Viorica Dăncilă și membrii Cabinetului, dar și pe Darius Vâlcov, ”eminența cenușie” a programului de guvernare.

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 8 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Potrivit deciziei instanţei, Vâlcov a primit 4 ani pentru trafic de influenţă, 6 ani pentru spălare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de 8 ani.

Share Page

Close