facebook
Iasi

Intr-un mare oras din Romania copiii vor intona Imnul National inainte de inceperea orelor

Primarul Mihai Chirica a făcut o propunere, care va fi trimisă Inspectoratului Școlar Județean Iași, ca elevii din Iași să intoneze imnul național la începutul fiecărei zi de curs.

„Am intrat în Anul Centenar și trebuie să ne facem un obicei ca fiecare ședință de Consiliu Local să înceapă cu «Deșteaptă-te, române!». La 100 de ani de la Marea Unire vrem să aducem în atenția tuturor valorile naționale, valori pe care, din păcate, de aproape 30 de ani le-am dat uitării.

În ședința următoare vom propune o hotărâre de Consiliu Local privind necesitatea intonării imnului de stat la începerea orelor de curs din învățământul preuniversitar. Acolo suntem finanțatori, atât pentru partea de investiții, cât și pentru cea a celorlalte cheltuieli necesare activității curente.

Scopul nu este de a chinui tinerii, ci de a transforma actul de educație într-o formă de descoperire a valorilor naționale. Desigur, dascălii și elevii trebuie să privească acest lucru ca pe o recomandare, nu ca pe o obligație strictă”, a declarat Mihai Chirica, la începutul ședinței extraordinare a Consiliului Local de astăzi, 25 ianuarie.

De altfel, ședința legislativului a fost precedată de intonarea imnului de stat.

Share Page

Close