facebook
ACTUALITATE

La doar 14 ani preda informatica! El este cel mai tanar profesor din Romania

Mihai Enache are 14 ani, este în clasa a VIII-a, iar în timpul liber este profesor de informatică și de programare pentru alți copii.

Deși încă este elev în școala generală, Mihai Enache are la rândul său mai mulți elevi cărora le predă cursuri de IT în cadrul Academiei „Step IT”, o școală privată care se axează pe cursuri de informatică.

„Chestia care mă încânta pe mine cel mai mult când predau este atunci când cei cărora le predau înțeleg ce îi învăț și pun în practică ce le spun. Am învățat cum să predau, cum să explic altor persoane, ca să fiu mai răbdător”, a povestit Mihai Enache pentru postul de televiziune Digi24.

Mihai Enache a creat un joc descărcat de sute de mii de ori

Băiatul predă la Academia „Step IT” din această vară. Mihai a învățat programare singur, acasă, în timp ce urmărea clipuri pe YouTube. Vorbește fluent engleză și se descurcă foarte bine în limbaje de programare precum C++ și HTML, mai notează sursa citată. De asemenea, predă cursuri de modeling și printare 3D .

În vara acestui an, Mihai a creat și lansat primul său joc. L-a urcat pe o platformă din Statele Unite ale Americii și până astăzi a fost descărcat de peste 220.000 de ori.

În viitor, Mihai Enache vrea să studieze la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, iar apoi își dorește să urmeze cursurile unei universități SUA.

Step IT Academy este prezentă în 15 țări, are 900 de profesori și 28.000 de studenți. Este autorizată de Microsoft, Cisco și Autodesk, iar toți absolvenții primesc un certificat de internațional ce dovedește competențele dobândite. Până la ora actuală, 85.000 de persoane au absolvit această instituție de învățământ ce oferă exclusiv specializări în domeniul IT.

Share Page

Close