facebook
Economie

La o saptamana dupa ce premierul Dancila a anuntat ca nu va introduce nicio taxa noua, Ministerul Mediului a anuntat noua taxa!

Deși premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu va introduce în mandatul său nicio taxă nouă, Ministerul Mediului se pregătește de introducerea unei noi taxe.

Ministerul Mediului vrea să introducă o taxă de 1% din valoarea oricărei investiţii pentru evaluarea impactului proiectelor publice sau private asupra mediului.

Proiectul de lege nu specifică clar pentru ce proiecte se percepe această taxă, însă se spune ca autorităţile publice pentru protecţia mediului vor percepe banii la emiterea acordului de mediu, deci se poate concluziona că doar pentru  proiectele care au nevoie de acord de mediu – cele complexe.

Pentru infrastructură, taxa de 1% din valoarea unui proiect este enormă, mai mare decat costurile cu Studiul de Fezabilitate, o analiză mult mai complexă care stă la baza oricarui mare proiect (exemplu: la Autostrada Sibiu – Piteşti ar fi o taxă de circa 30 milioane euro).

Compania Naţională  de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), o instituţie de stat, a cerut eliminarea sau modificarea procentului pentru taxa de 1%.

SURSA: hotnews.ro

Share Page

Close