facebook
Romani in strainatate!

Laura Codruța Kovesi desemnată ”personalitatea europeană a săptămânii” de către francezi!

Dupa ce procurorii CSM au respins cererea de revocare a Laurei Codruta Kovesi, Radio France Internationale (RFI) a desemnat-o pe sefa anticoruptie personalitatea europeana a saptamanii.

Postul public francez aminteste ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a cerut revocarea procurorului-sef al institutiei anticoruptie din Romania, propunere respinsa insa de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

„Laura Kovesi ramane una dintre cele mai populare personalitati din Romania”, se mentioneaza pe site-ul RFI.

Tudorel Toader a prezentat, pe 22 februarie, un raport privind „activitatea manageriala la DNA” si a anuntat ca declanseaza procedura de revocare a procurorului-sef, Laura Codrutța Kovesi, in baza a 20 de „acte si fapte” pe care le-ar fi savarsit sefa DNA.

Sectia pentru procurori a CSM a decis, marti, sa respinga cererea ministrului Justitiei, in urma unei sedinte marcate de contre intre ministrul Toader, pe de o parte, si Laura Kovesi, Augustin Lazăr si procurorii din CSM, pe de alta parte.

Avizul negativ dat de CSM, cu un scor de 6 la 1, este consultativ, decizia finala apartinand sefului statului, anunta Ziare.com.

Presedintele Klaus Iohannis si-a exprimat in repetate randul sprijinul fata de procurorul-sef al DNA.

O petitie online pentru sustinerea Laurei Codruta Kovesi, prin care i se cere presedintelui Klaus Iohannis sa respinga cererea de revocare a sefei DNA, a fost semnata de peste 100.000 de persoane.

Share Page

Close