facebook
Politica

Ludovic Orban aşteaptă să vadă rezoluţia de clasare de către DIICOT a dosarului de înaltă trădare

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că aşteaptă să vadă rezoluţia de clasare de către DIICOT a dosarului de înaltă trădare în care i-a făcut plângere penală premierului Viorica Dăncilă, sesizând „fapte care au provocat prejudicii grave de imagine României, care au deteriorat relaţii internaţionale construite în timp îndelungat”.

„Este obligaţia lor (DIICOT – n.r.) să îmi trimită (rezoluţia – n.r.), pentru că eu am depus sesizarea. Au fost chemaţi Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă, secretarul general al Guvernului, Ciamba, Teodor Meleşcanu, toţi cei care au fost iniţiaţi în procedura aceasta de adoptare a unui memorandum care a fost declarat secret de purtătorul de cuvânt al Guvernului, chiar după şedinţa de Guvern. Vreau să văd exact care sunt temeiurile care stau la baza acestei rezoluţii. Sincer, m-a surprins”, a afirmat Ludovic Orban.

DIICOT a clasat, în luna septembrie, dosarul în care preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă pentru înaltă trădare în legătură cu memorandumul privind mutarea Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, dosarul a fost închis deoarece faptele nu există. Pe 17 mai, preşedintele PNL, Ludovic Orban, anunţa că a depus, în „calitate de cetăţean al României”, o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind anumite fapte săvârşite de prim-ministrul Viorica Dăncilă şi liderul PSD, Liviu Dragnea.

Ulterior, Parchetul a trimis sesizarea la DIICOT. Orban preciza că faptele de care o acuza pe Viorica Dăncilă erau legate de „pregătirea, adoptarea, aducerea la cunoştinţa opiniei publice” şi tot ce s-a întâmplat după adoptarea de către Guvern a memorandumului privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Plângerea îl viza şi pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru divulgarea de informaţii secrete de stat, după cum spunea, atunci, Orban.

Share Page

Close