Acasă Alba Măcelari de fițe: Salon de înfrumusețare amendat cu zeci de mii de...

Măcelari de fițe: Salon de înfrumusețare amendat cu zeci de mii de lei pentru proceduri neautorizate!

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba au amendat cu 40.000 de lei o societate comercială care deţine un salon de înfrumuseţare în Alba Iulia, după ce s-a constatat că persoana care făcea proceduri de mărire a volumului buzelor nu avea autorizaţie sanitară, conform legii. Controlul a fost făcut în condiţiile în care DSP s-a autosesizat ca urmare a reclamelor apărute în mediul online.

„În urma aparaţiei în mediile de socializare a unor reclame privind volumizarea buzelor cu acid hialuronic, inspectorii din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică (SCSP) s-au autosesizat şi au întreprins verificări la un salon de cosmetică de pe raza municipiului Alba Iulia.

În urma controlului s-a constatat că persoana care presta servicii de augumentare a buzelor în cadrul repectivului salon de înfrumuseţare nu deţinea autorizaţie sanitară de funcţionare şi a fost sancţionată, pe persoană juridică, cu amendă în valoare de 40.000 de lei, în baza Ordinului 1030/2009.

Conform Oridnului 1030/2009 «pentru efectuarea procedurilor cosmetice în saloanele de înfrumuseţare este necesară obţinerea certificării conformităţii, cu referat de evaluare, eliberată de către DSP Alba cu respectarea normelor de igienă şi sănătate publică».

În ceea ce priveşte tehnica de volumizare a buzelor, persoana amendată a dat declaraţie pe proprie răspundere că utilizează un dispozitiv de tip hyaluron-pen care nu presupune injectarea propriu-zisă a substanţei ci reprezintă o metodă de mărire a buzelor neinvazivă”, informează, joi, DSP Alba.

Instituţia precizează că inspectorii de sănătate publică vor continua controalele la agenţii economici care prestează genul acesta de servici.

DSP Alba atrage atenţia asupra faptului că tratamentul de volumizare a buzelor prin injectare cu acid hialuronic reprezintă o procedură medicală «care se face exclusiv de către un medic specialist, în clinici sau cabinete medicale».

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentPrimarul Chisinaului, fan Putin si pro Rusia, s-a trezit cu sute de mii de lei pe care nu-i poate justifica din salariu
Articolul următorRecord – Despagubiri de 300.000 de euro pentru familia unui barbat mort in spital din cauza nosocomialelor