Teodor Melescanu deminisioneaza din functia de ministru de externe. Acesta a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca isi cere scuze romanilor care au stat la coada ore in sir pentru a-si exercita dreptul de vot. 

teodor_melescanu

Fac aceasta scurta prezentare in legatura cu desfasurarea procesului de vot in strainatate. Am preluat conducerea MAE cu doar 5 zile inaintea celui de-al doilea tur de scrutin. Obiectivul meu a fost sa aducem conditiile de vot din strainatate la un nivel cat mai apropiat de asteptarile cetatenilor.

La nivelul conducerii MAE ne-am deplasat in ziua votului in toate sectiile cu dificultati in turul I. Nu am putut suplimenta sectiile de votare, deoarece BEC nu a putut oferi clarificarile privind existenta unei solutii in acest sens.

Ne-am asumat responsabilitatea pentru masurile de fluidizare a votului si am organizat turul II de o maniera care a permis un numar record de voturi in strainatate.

Nu au fost semnalate incidente grave privind corectitudinea procesului de vot. Au existat si exceptii, la Londra, Paris, Muchen, Torino si altele.

Regret aceste disfunctionalitati si imi cer scuze româailor care au stat la coada ore in şsr pentru a-si exercita dreptul de vot. Responsabilitatea nu apartine cetatenilor, ci rigiditatii cadrului juridic existent.

Nu toti romanii din strainatate si-au exercitat dreptul de vot si acest lucru trebuie asumat. Eu, ca un om de onoare, imi asum responsabilitatea si imi voi depune mandatul, a declarat Melescanu.

Sursa: Mediafax