facebook
Comentariul zilei

Ministrul de externe: Romania este poligon de incercare pentru atacuri cibernetice, campanii de propaganda si stiri false din partea Rusiei!

Teodor Melescanu, ministrul Afacerilor Externe, a declarat marti ca „Romania si SUA trebuie sa continue sa urmareasca obiectivul transformarii Marii Negre dintr-o zona confruntationala intr-un pol de stabilitat”, avertizand ca statele si societatile din regiune sunt un „poligon de incercare” pentru „noi manifestari” ale Rusiei, de la tactici hibride, la atacuri cibernetice, dar si campanii de propaganda si stiri false sau activitati militare extinse in proximitatea teritoriului NATO, potrivit unui comunicat MAE.

Melescanu a facut declaratiile intr-un discurs la dezbaterea „Security Challenges in the Black Sea Region” organizata de New Strategy Center si Center for American Seapower (Hudson Institute, Washington).

Melescanu a mai spus ca in ultimii zece ani regiunea Marii negre a recastigat un loc important in gandirea strategica europeana si americana. El a vorbit si despre utilizarea nemijlocita a fortei armate in 2014 de catre Rusia in Ucraina.

Share Page

Close