facebook
Stirea zilei

Miracol sau fanatism? O statuie a Fecioarei Maria care plange atrage mii de credinciosi in Mexic. Ce parere are Biserica Catolica despre asta?

Mii de credinciosi catolici merg zilnic in orasul Ciudad Juarez din Nordul Mexicului pentru a vedea o statueta a Fecioarei Maria care plange, transmite DPA. Biserica Catolica atrage atentia insa ca astfel de practici nu sunt acceptate.

Statueta de 60 de centimetri a inceput sa planga la 27 ianuarie, a declarat proprietara obiectului de cult, Rosa Ramirez Aguilera, 54 de ani.

„In anumite momente Fecioara plange, rade sau isi inchide ochii, in functie de credinta fiecarei persoane”, a declarat Ramirez pentru DPA. Femeia, bolnava de cancer, crede ca Fecioara Maria ii trimite un semn prin care o indeamna sa aiba mai multa credinta ca va iesi biruitoare din lupta cu boala.

Cozi lungi s-au format in fata casei lui Rosa Ramirez Agguilera, mii de credinciosi din Mexic si chiar si de peste granita, din Texas, adunandu-se sa se roage Fecioarei. Vizitatorii canta si danseaza in fata statuii, o mangaie, ii aduc flori, o fotografiaza si o implora sa-i vindece pe bolnavi.

Pozitia oficiala a Bisericii Catolice a fost sa dezminta autenticitatea miracolului si i-a avertizat pe credinciosi „sa nu cada in fanatism”.

„Sunt numeroase alte experiente de acest fel, care au un impact mai mare si care nu sunt acceptate” drept autentice, a comentat un purtator de cuvant al diocezei din Ciudad Juarez.

sursa: AGERPRES

Share Page

Close