Pe zi ce trece apar tot mai mulți băștinași de-ai noștri care rup opiniile stereotipice despre compatrioții noștri de peste hotare. Elena Neagu nu doar în România a devenit renumită datorită evidențierii devotamentului său față de îndeplinirea obligațiunii de polițist, ci și într-o altă țară Europeană.

O istorie ce trebuie povestită tuturor despre polițista din România care a primit medalia de securitate chiar din mâinile ministrului francez de Interne. Aflați cum un apărător al ordinii de origine română, a devenit renumit în Republica Franceză.

În cadrul unei festivități organizate la sediul Prefecturii Val de Marne, din Franţa, o poliţistă română a primit, prin ordinul ministrului de Interne francez, medalia de securitate internă acordată de Ministerul de Interne Francez, informează realitatea.net.

Astfel, agent şef adjunct de poliţie Elena Neagu a fost recompensată activităţii deosebite desfăşurate pe parcursul celor 5 ani în cadrul misiunii temporare în Republica Franceză.

De asemenea, alți doi polițiști români care au participat la misiuni de suport operativ în Franța au fost decoraţi, primind aceeaşi medalie, în anii 2012, respectiv 2014, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Române.

Poliţiştii care participă la misiuni au experienţă în structurile operative ale Poliţiei Române şi au parcurs un proces de selecţie ce a constat în verificarea cunoştinţelor teoretice legislative, a nivelului de cunoaştere a limbii ţării în care vor desfăşura misiunea, dar şi a îndeplinirii la standarde europene a activităţilor specifice muncii de poliţie.