facebook
Bistrita Nasaud

Noua tinta a Politiei Romane: Un motociclist din Bistrita care ”s-a saturat”!

Politistii fac verificari in cazul unor mesaje anti-PSD aparute la sfarsitul saptamanii trecute pe un zid de langa casa memoriala a scriitorului Liviu Rebreanu, din orasul Nasaud, si pe o motocicleta parcata si fotografiata in fata sediului PSD din municipiul Bistrita, fapte care ar putea fi incadrate ca si contraventii prevazute de Legea 61/1991, transmite Agerpres.

„Nu exista o sesizare, dar, in urma imaginilor aparute in mass-media, politistii din Bistrita si cei din Nasaud efectueaza verificari pentru a stabili daca faptele respective constituie o contraventie prevazuta si sanctionata de Legea 61/1991”, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, Diana Pintea.

Directorul Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud, Alexandru Gavrilas, in subordinea caruia se afla casa memoriala a scriitorului Liviu Rebreanu, spune ca zidul respectiv nu face parte din aceasta sectie a muzeului si ca ar tine de Drumurile Nationale, dar ca va lua masuri ca acesta sa fie curatat.

In ceea ce priveste proprietarul motocicletei inscriptionate cu mesajul anti-PSD, acesta a fost surprins duminica seara de un jurnalist bistritean, Cristian Berari, in parcul municipal, si i-a declarat acestuia, conform materialului video postat de jurnalist pe Facebook, ca se numeste Cristi, ca are 27 ani si ca gestul sau reprezinta „atitudinea unui om ajuns la saturatie”.

„Pentru multi s-ar putea sa para un pic vulgar, dar problema e ca atunci cand ai niste asteptari, cand esti frustrat an de an, ajungi ca la un moment dat, in situatii de genul asta, sa iei masuri radicale. Nimanui nu-i place sa stea in strada sa protesteze, cred ca asta e atitudinea unui om ajuns la saturatie”, a spus el, potrivit publicatiei locale TimpOnline.ro.

Pana acum, tanarul spune ca nu a avut probleme cu Politia.

„Eu am fost la Cluj, la Untold. Politistii de acolo sunt foarte deschisi. Nu am avut nicio problema, ba chiar au venit si si-au facut poze cu motocicleta. Neoficial, un echipaj chiar m-a felicitat. Majoritatea erau politisti sub 35 de ani. De la departare imi faceau poze, ceea ce demonstreaza clar ca nu-s clienti politici, ca o institutie e libera sa-si faca treaba asa cum trebuie, independent de clasa politica de la putere. Am apreciat foarte mult chestia asta. Aici (la Bistrita-n.r.) nu am apucat sa circul foarte mult. Am tendinta sa cred ca s-ar putea sa nu existe la fel de multa libertate ca acolo la Cluj, un oras cosmopolit”.

Primar al orasului Bistrita este Ovidiu Teodor Cretu, membru PSD.

Share Page

Close