facebook
ACTUALITATE

Noul dosar penal inventat pe numele lui Kovesi e copy-paste din emisiunile Antena 3

Parcjetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a transmis vineri care sunt acuzatiile oficiale care i se aduc Laurei Codruta Kovesi, in noul dosar instrumentat de Adina Florea de la Sectia pentru Investigarea Magistratilor.

Fosta sefa a DNA este urmarita penal pentru acuzatii pe care le auzim de ani de zile repetate aproape in fiecare seara la televiziunile apropiate PSD-ALDE, Antena3 si Romania Tv.

Astfel, Florea sustine ca Kovesi a coordonat un grup infractional organizat. Daca primul dosar a fost constituit pe baza afirmatiilor lui Sebastian Ghita, acest nou dosar e o compilatie a tuturor afirmatiilor lui Vlad Cosma, care nu a adus niciodata probe concrete.

„La data de 7 martie 2019 a fost adusa la cunostinta suspectului efectuarea in continuare a urmaririi penale.
Faptele cercetate constau in aceea ca, pe durata exercitarii mandatului de procuror sef la Directia Nationala Anticoruptie, in perioada 2015-2016, ar fi coordonat, prin activitatea efectiv desfasurata, prin ordine si dispozitii date, grupul infractional initiat de doi procurori si un ofiter de politie judiciara, la care au aderat alti trei procurori si un alt ofiter de politie judiciara, iar acestia ar fi actionat, in mod coordonat, in scopul comiterii infractiunilor de cercetare abuziva, represiune nedreapta, influentarea declaratiilor, inducerea in eroare a organelor judiciare, fals intelectual si uz de fals.

Ordinele si dispozitiile avute in vedere constau intr-o circulara prin care a admis posibilitatea audierii pe parcursul urmaririi penale a aceleiasi persoane, atat in calitate de martor cu identitate protejata, cat si in aceea de martor cu identitate reala, precum si intr-un ordin, privind adoptarea unor practici unitare in administrarea probelor audio/video la nivelul Directiei Nationale Anticoruptie, ordin prin care ar fi fost incalcate dispozitiile art. 143 alin. 2 si 4 Cod procedura penala, intrucat s-a dispus transmiterea catre instantele de judecata numai a suporturilor care contin convorbirile relevante in cauza.

Totodata, prin conduita sa de procuror ierarhic, prin dispozitiile pe care le-a luat cu privire la un act de sesizare al instantei prin ignorarea referatelor procurorilor cu functii de conducere din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie — Structura Centrala, l-ar fi determinat pe un procuror sef sectie sa confirme, fara vinovatie, un rechizitoriu nelegal si netemeinic si sa dispuna, astfel, trimiterea in judecata a cinci persoane, despre care un numar de patru procurori au precizat in scris ca nu se impune trimiterea in judecata”, se arata in comunicatul remis de Parchetul ICCJ.

Sursa: aktual24.ro

Share Page

Close