Acasă Romani in strainatate O romanca a fost declarata MEDICUL LUNII in cel mai mare spital...

O romanca a fost declarata MEDICUL LUNII in cel mai mare spital din Londra! ”In Romania ma luptam cu morile de vant!”

Roxana Hotoboc este românca pe care o putem include în lista cetățenilor exemplari stabiliți cu traiul peste hotarele țării. Dacă în România nu a reușit să se dezvolte pe plan profesional în domeniul medicinei din cauza limitelor din societatea noastră, atunci în afara țării a reușit să fie declarată drept angajatul lunii la un spital mare din capitala Marii Britanii. După ce veți afla povestea ei, cu siguranță că veți încerca să fiți cât mai corecți în orice domeniu de activitate pe care îl profesați.

Ea lucrează ca medic specialist senior la Departamentul de Urgenţă al spitalului St Thomas’ din Londra.

„Ştiam că sunt apreciată, pentru că am văzut cum se poartă colegii cu mine şi cum interacţionezi cu toţi ceilalţi din jurul tău, dar nu mă aşteptam să primesc această distincţie pentru că sunt „external“, nu sunt angajată a spitalului. Lucrez de mulţi ani şi full time în cadrul spitalului, iar, până acum, nu s-a mai întâmplat ca un colaborator din afara spitalului să primească acest titlul.

Evaluările acestea se fac pe departament cu bileţele de la toţi salariaţi care propun o persoană care merită să fie salariatul lunii respective. Toate propunerile sunt analizate şi se stabileşte angajatul lunii. Este o formă de stimulare a angajaţilor“,  explică Roxana Hotoboc, potrivit adevarul.ro.

„În România mă tot băteam cu morile de vânt

Roxana Hortopan s-a născut în Târgu Jiu şi a absolvit Facultatea de Medicină din Timişoara şi a fost, apoi, timp de şapte ani, medic generalist la dispensarul din comuna Urdari.

Am finalizat specialitatea de urgenţă şi am început să lucrez din anul 1995 la Serviciul de Ambulanţă Gorj. În anul 2007 am luat decizia de emigra în Anglia, iar principalul motiv a fost acela de a le da o şansă copiilor mei, să-şi schimbe viitorul şi să trăiască într-o altfel de societate, acolo unde se pot ridica pe picioarele lor şi pe propriile lor merite. Acesta a fost motivul numărul unu. Am avut şi nemţumiri profesionale.

Toată viaţa am fost o luptătoare şi în România mă tot băteam cu morile de vânt. Am fost educată să fiu corectă şi mereu am avut necazuri din acest motiv.

Nu m-am integrat în sistemul din România şi am renunţat, dorind să schimb viitorul copiilor“, ne povesteşte Roxana Hotoboc. Acum, fiica sa este avocată şi face parte din conducerea unei firme de avocatură, iar băiatul este angajat la o firmă de training, specialist în managementul afacerilor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentUn barbat de etnie roma a gasit pe strada un portofel cu 1300 de euro! Nu o sa iti vina sa crezi ce a facut cu el!
Articolul următorUn primar dintr-o comuna din Vaslui de lectii edililor din toata tara cum sa puna asistatii sociali la munca!